CSR-rapport dokumenterer miljø- og samfundsansvar

Nyhed

Forsyning Helsingør leverer en høj forsyningssikkerhed og spiller samtidig en mere og mere aktiv rolle i den grønne omstilling.

CSR-rapport 2022

Forsyning Helsingør vil være mere aktiv i den grønne omstilling af lokalsamfundet og hjælpe kunderne til en bæredygtig hverdag. Sådan lyder dele af forsyningsvirksomhedens nye strategiske mål. I den netop offentliggjorte Beretning om miljø- og samfundsansvar 2022 er det tydeligt at se, hvordan det sker i praksis. Her kan man blandt andet læse, at Forsyning Helsingør er på vej med at indføre nye grønne teknologier i energiproduktionen, at flere og flere husstande får fjernvarme, og at genanvendelsen af husholdningsaffaldet bliver bedre år for år.

Med vores nye strategi ønsker vi at tage endnu mere lokalt ansvar for at fremme den grønne omstilling. Jeg er meget glad for, at det år for år bliver mere tydeligt, hvordan vi gør dét.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Med vores nye strategi ønsker vi at tage endnu mere lokalt ansvar for at fremme den grønne omstilling. Jeg er meget glad for, at det år for år bliver mere tydeligt, hvordan vi gør dét. Vi er på vej med nye grønne energiteknologier som elkedel, varmepumper og en solcellepark. Og på de mere borgernære områder er vi næsten i mål med udrulning af sorteringsløsninger for de 10 affaldsfraktioner, vi klimatilpasser så risikoen for oversvømmelse og overløb mindskes, og vi gør elnettet klar til en fremtid med flere elbiler og varmepumper. Bare for at nævne nogle få eksempler”, udtaler Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

CSR-rapport 2022-fjernvarme
Udrulning af fjernvarme til nye områder i kommunen tog for alvor fart i 2022. Her klargøres hovedledningen på Tordenskjoldsvej i Helsingør.

Mere end klima og miljø
I beretningen er det muligt at læse yderligere om, hvordan Forsyning Helsingør arbejder med sit miljø- og samfundsansvar i det daglige og på den lange bane. Det gælder ikke kun indenfor de klassiske forsyningsarter – men også når det fx gælder sociale forhold, medarbejderforhold, etisk behandling af data og god selskabsledelse. Og som noget helt nyt indeholder beretningen i år den første egentlige opgørelse over Forsyning Helsingør-koncernens klimaaftryk. Dette vil blive uddybet senere på måneden efter næste bestyrelsesmøde.

Forsyning Helsingørs Politik for miljø- og samfundsansvar, FN’s verdensmål og kommunens ejerstrategi udstikker den overordnede retning for CSR-arbejdet (Corporate Social Responsibility).

Vores miljø- og samfundsansvar bliver tænkt ind i alle strategiske beslutninger, og vi måler samtidig vores indsatser løbende på en lang række ikke-finansielle parametre.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Vores miljø- og samfundsansvar bliver tænkt ind i alle strategiske beslutninger, og vi måler samtidig vores indsatser løbende på en lang række ikke-finansielle parametre. På den måde kan vi følge udviklingen, og dokumentere resultaterne på alle vores forskellige bundlinjer.  Samtidig kan vi hurtigt gribe ind, hvis det er nødvendigt at justere på fx vores klima- og miljøtiltag eller i forhold til at sikre, at Forsyning Helsingør fortsat er en attraktiv virksomhed for medarbejderne”, fortæller Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør.

Beretning om miljø- og samfundsansvar er en del af Forsyning Helsingørs Årsrapport for 2022. Med beretningen opfylder vi samtidig kravene i Årsregnskabslovens § 99a om rapportering af samfundsansvar (CSR) – samt kravene i §99d om dataetik.

CSR-rapport 2022
Genbrugspladsen Cirklen blev åbnet i november 2022.