CSR-rapport: Stor betydning for den lokale grønne omstilling

Nyhed

Forsyning Helsingør har udgivet Beretning om miljø- og samfundsansvar 2021

Corporate -- domicil

Forsyning Helsingør spiller en større og større rolle for den lokale grønne omstilling. Det ses tydeligt i den nye Beretning om miljø- og samfundsansvar 2021, som Forsyning Helsingør netop har publiceret. Her fremgår det fx, at indførslen af bæredygtig biomasse på Helsingør Kraftvarmeværk i 2019 har reduceret den typiske fjernvarmekundes CO2-udslip ved opvarmning fra ca. 2,0 tons til ca. 0,3 tons i dag – svarende til en reduktion på 85 procent. Og med udbygningen af fjernvarmenettet til endnu flere borgere i de kommende år vil Forsyning Helsingør fremover spille en betydelig rolle i forhold til at nå det ambitiøse mål i kommunens plan for klima- og bæredygtighed, hvor hver borgers CO2-udledning skal nedbringes til 1,7 tons i 2030.

Vores biomasseværk viser sit værd, fjernvarmen rulles ud til flere og flere, vi er på vej med en stor grøn elkedel – og forhåbentlig kan vi om nogle år åbne en solcellepark, der kan producere vedvarende energi.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Jeg er rigtig godt tilfreds med, at det år for år bliver mere tydeligt, at Forsyning Helsingør tager et stort ansvar for den grønne omstilling – både lokalt og nationalt. Vores biomasseværk viser sit værd, fjernvarmen rulles ud til flere og flere, vi er på vej med en stor grøn elkedel – og forhåbentlig kan vi om nogle år åbne en solcellepark, der kan producere vedvarende energi”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

I Beretning om miljø og samfundsansvar 2021 er det muligt at læse yderligere om, hvordan Forsyning Helsingør arbejder med sit miljø- og samfundsansvar i det daglige og på den lange bane. Det gælder fx i forhold til arbejdet med klimatilpasning, sortering og genbrug af affald samt sociale forhold og medarbejderforhold.

Forsyning Helsingørs Politik for miljø- og samfundsansvar, FN’s verdensmål og kommunens ejerstrategi udstikker den overordnede retning for CSR-arbejdet.

Vi tænker vores miljø- og samfundsansvar ind i alle strategiske beslutninger.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Vi tænker vores miljø- og samfundsansvar ind i alle strategiske beslutninger. Samtidig måler vi vores indsatser løbende på en lang række ikke-finansielle parametre, så vi kan følge udviklingen. Vi kan og vil fortsat udvikle os i en mere bæredygtig retning – sammen med kunderne. Og vi vil fortsat udvikle vores rapportering af miljø- og samfundsansvar og dokumentere sammenhængen mellem bæredygtighed og vores forretningsmodel”, fortæller Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør.

Beretning om miljø- og samfundsansvar er en del af Forsyning Helsingørs Årsrapport for 2021. Med beretningen opfylder vi samtidig kravene i Årsregnskabslovens § 99a om rapportering af samfundsansvar (CSR) – samt kravene i §99d om dataetik.

Drone - Helsingør Renseanlæg
På Helsingør Renseanlæg udnyttes ressourcerne i slam til blandt andet grøn energiproduktion.