Elkunder flexafregnes time for time fra nytår

El

Snart kan kunder planlægge at bruge strøm, når den er billigst og mest grøn.

stikkontakt

Den 1. januar 2022 overgår alle kunder i Forsyning Helsingør Kronborg Elhandel A/S til flexafregning. Flexafregning er timeafregning af kunder. Det betyder, at kundens strømforbrug afregnes time for time. På den måde får kunden mulighed for at betale netop det, strømmen koster i den time, den bruges. Med flexafregning får kunden derfor et økonomisk incitament til at bruge strømmen mere målrettet alt efter, hvornår den er billigst, eller hvornår den er grønnest.

Når kunden afregnes for det faktiske elforbrug – time for time – er der mulighed for at udnytte døgnets forskellige elpriser og planlægge forbruget til de tider, hvor strømforbruget er billigst.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Når kunden afregnes for det faktiske elforbrug – time for time – er der mulighed for at udnytte døgnets forskellige elpriser og planlægge forbruget til de tider, hvor strømforbruget er billigst. Og med de priser, vi ser på markedet i øjeblikket, er jeg sikker på, at en del af vores kunder finder det motiverende fx at kunne sætte opladning af elbilen – eller start af vaskemaskinen - i gang sen aften eller om natten, hvor strømmen typisk er billigst”, udtaler Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

El koster typisk mere i dagtimerne end om natten. Med flexafregning kan kunden spare op til 15 procent af elforbruget uden for nettets spidsbelastninger, der typisk ligger morgen, middag og aften. Det kan for eksempel gøres ved at flytte vask, opvask og tørretumbling til sen aften/nat – eller til tidspunkter, hvor det blæser meget. Her er prisen nemlig ofte lavere end ellers.

Hjælper den grønne omstilling
Flexafregning giver derfor også kunden mulighed for mere aktivt at deltage i den grønne omstilling. Når det blæser meget, kommer en stor del af strømmen fra vindmøller – og når solen skinner, kommer en del af strømmen fra solceller. Flexafregning kan derfor hjælpe kunderne til et lavere strømforbrug og mindske presset på elnettet ved spidsbelastninger og samtidig understøtte den grønne omstilling. Afregningen time for time bliver derfor et håndtag, Danmark skal bruge, når der skal indpasses stadig mere vedvarende energi fra sol og vind i elsystemet.

Forudsætningen for at kunne flexafregne kunderne er de mere end 36.000 fjernaflæste elmålere, der blev placeret i alle husstande i kommunen for nogle år siden. Læs mere om flexafregningen.

Fra starten af det nye år bliver det muligt for kunder at følge elprisen – time for time – på Forsyning Helsingørs hjemmesiden www.fh.dk