Færøske forsyningsfolk besøger Helsingør

Nyhed

Klimaforandringer: Forsyning Helsingør deler viden med kolleger fra Torshavn

I efteråret havde Forsyning Helsingør besøg fra Kina. 9. juni kom de internationale gæster fra Færøernes hovedstad, Torshavn. Her var et hold vand- og spildevandsfolk fra byens tekniske forvaltning blandt andet interesserede i at høre, hvordan vi her i landet håndterer klimaudfordringer. Projektleder Jørgen Fogelberg Sommer, Forsyning Helsingør, holdt oplæg om spildevandsplanlægning i forbindelse med arrangementet:

– Klimaforandringerne er en særlig udfordring i Torshavn. Byen er vokset gradvist op ad fjeldet. Det giver stort pres på spildevandssystemerne, og nu er presset blevet ekstra stort, fordi det regner mere. Resultatet er overløb og lugtgener, som vores kolleger gerne vil slippe af med.

besoeg-faeroeerne_web.jpg

– Desuden er de interesserede i vores måde at finansiere forsyning på. På Færøerne sker det over skatten, så forbrugerne ikke oplever en direkte sammenhæng mellem forbrug og egen økonomi. Det gør det f.eks. mindre attraktivt at spare på vandet. Her var der stor interesse for vores økonomiske model, hvor forbrugerne betaler forbruget direkte til forsyningsselskabet.

Som led i arrangementet fik de færøske besøgende en rundvisning på Helsingør Renseanlæg. Senere fulgte oplæg om lovgivning, drift og indretning af kloaksystemer, klima mv.

– Det er spændende, at forsyningsvirksomheder fra andre lande kommer for at høre om vores erfaringer med klimatilpasning og andre aktuelle udfordringer. Videndeling er en stor inspiration for alle parter, slutter Jørgen Fogelberg Sommer.

Helsingør Kommune var vært for besøget, der også omfattede en rundvisning i byen. Dagen sluttede på Kulturværftet.

Kontakt

Jørgen Fogelberg Sommer, projektleder, 3091 1876, jfs@fh.dk

Hans Kristian Harbo, kommunikations- og presseansvarlig, 2483 7178, hkh@fh.dk