Fjernvarme falder i pris for femte år i træk

Nyhed

Forsyning Helsingør er klar med de nye takster for 2019. Billigere fjernvarme og el får den samlede pris for en standardfamilie til at falde. Vand, affald og spildevand følger prisudviklingen og stiger en smule.

Kunder hos Forsyning Helsingør kan se frem til, at det både bliver lidt billigere at få varmet boligen op med fjernvarme i 2019, og at prisen på el falder markant. For en standardhusholdning falder prisen med 473 kroner om året. Det er femte år i træk, at fjernvarmen falder i pris – og tredje år i træk, at prisen på el falder. Priserne er en konsekvens af de nye takster, som bestyrelsen i Forsyning Helsingør har vedtaget.

For en standardhusholdning, der forsynes af Forsyning Helsingør med el, vand og varme – og hvor affald og spildevand hentes eller ledes bort, vil den samlede pris blive næsten 500 kroner billigere på årsplan. Beregningen dækker – udover faldet i varmeprisen – også stigninger i taksterne på vand, spildevand og affald, der følger den almindelige prisudvikling – samt et forventet fald i el-prisen på 575 kroner for en standardbolig.

Bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør Per Tærsbøl er tilfreds med prisudviklingen:

”Jeg mener, at taksterne for 2019 er et udtryk for, at vi formår både at levere konkurrencedygtige priser og fastholde en stærk forsyningssikkerhed og en sund og robust økonomi i selskabet. Det er glædeligt, at vi endnu engang kan sænke prisen på el og for femte gang i træk for fjernvarme – ikke mindst nu, hvor vi kommer til at kunne levere den første grønne energi til kunderne i Nordsjælland fra det nye kraftvarmeværk. Når værket er taget endelig i brug i løbet af 2019, vil vi vurdere muligheden for yderligere nedsættelser af varmeprisen i 2020 ”, siger Per Tærsbøl og fortsætter:

”Stigningerne i taksterne på vand, spildevand og affald flugter nogenlunde med den generelle prisudvikling i samfundet og er med til at sikre en sund økonomi i vores tre selskaber for vand, spildevand og affald. Vi skal fastholde et højt kvalitets- og serviceniveau på alle tre områder, og det kræver både vedligeholdelse og en del investeringer.”

Nye takster for 2019 – gældende for en gennemsnitsfamilie i parcelhus: (ændring i forhold til 2018)

  • El: 8.941 kroner (- 575 kroner)
  • Vand: 3.595 kroner (+ 41 kroner)
  • Spildevand: 5.653 kroner (+ 97 kroner)
  • Varme: 15.764 (- 81 kroner)
  • Affald: 2.646 (+ 45 kroner)

Se de seneste års takster her.

Taksterne skal formelt godkendes af Byrådet.