Fjernvarme falder i pris for fjerde år i træk

Nyhed

Forsyning Helsingør er klar med de nye takster for 2018. Billigere fjernvarme og el får den samlede pris for en standardfamilie til at falde. Vand, affald og spildevand stiger en smule.

Kunder hos Forsyning Helsingør kan se frem til, at det bliver billigere at få varmet boligen op med fjernvarme i 2018. For en standardhusholdning falder prisen med små 650 kroner om året. Det er fjerde år i træk, at fjernvarmen falder i pris – og en konsekvens af de nye takster, som bestyrelsen i Forsyning Helsingør har vedtaget.

For en standardhusholdning, der forsynes af Forsyning Helsingør med el, vand og varme – og hvor affald og spildevand hentes eller ledes bort, vil den samlede pris blive næsten 600 kroner billigere på årsplan. Beregningen dækker – udover faldet i varmeprisen – også minimale stigninger i taksterne på vand, spildevand og affald – samt et forventet fald i el-prisen på gennemsnitlig lidt over 100 kroner.

Bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør Per Tærsbøl er tilfreds med at de samlede priser falder:

”I Forsyning Helsingør er vi optaget af at kunne levere både konkurrencedygtige priser, en stærk forsyningssikkerhed og en sund og robust økonomi i selskabet. Jeg mener, at taksterne for 2018 er et udtryk for, at vi formår at levere varen på alle tre områder. De samlede priser har nu ligget på et relativ stabilt leje de sidste seks år – med pil nedad. Samtidig er det glædeligt, at vi endnu engang kan sænke prisen for fjernvarmen”, siger Per Tærsbøl og fortsætter:

”De minimale stigninger i taksterne på vand, spildevand og affald flugter nogenlunde med den generelle prisudvikling i samfundet og er med til at sikre en sund økonomi i vores tre selskaber for vand, spildevand og affald. Vi skal fastholde et højt kvalitets- og serviceniveau på alle tre områder, og det kræver både vedligeholdelse og en del investeringer.”

De nye takster kan ses her på hjemmesiden.