Fjernvarme: Stor opbakning i nyt projektområde

Varme

70 procent af husstandene i Søheltekvarterets Etape 1 har underskrevet kontrakt om tilslutning til fjernvarmenettet.

Stor tilslutning til fjernvarme

Beboerne her på Tordenskjoldsvej er blandt dem, der kan se frem til fjernvarme i Søheltekvarteret.

Forudsætningen var mindst 60 procents tilslutning! Nu har 70 procent af husstandene i Søheltekvarterets Etape 1 underskrevet en kontrakt om at blive tilsluttet Forsyning Helsingørs fjernvarmenet. Dermed er der grønt lys til, at Forsyning Helsingør kan fortsætte planerne om at udbrede fjernvarmen til Søheltekvarterets Etape 1 i Helsingør. Entreprenørarbejdet med at forlænge det eksisterende fjernvarmenet ned ad Fredericiavej og ud ad sidevejene kan derfor igangsættes efter sommerferien.

Vi vil gerne udbrede fjernvarmen til så mange som muligt og dermed understøtte den lokale grønne omstilling og gøre Danmark uafhængig af russisk gas.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Jeg er glad for, at vi nu snart kan tilbyde grøn fjernvarme til beboerne i første del af Søheltekvarteret. Vi vil gerne udbrede fjernvarmen til så mange som muligt og dermed understøtte den lokale grønne omstilling og gøre Danmark uafhængig af russisk gas. Søheltekvarteret er det første af de fire nye fjernvarmeområder, som blev godkendt i januar. Projektet har fungeret som pilotprojekt i forhold til de mange kommende områder. Nu har vi så borgernes opbakning og accept af konceptet– og dermed kan vi igangsætte de næste faser”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Ud af områdets 115 husstande eller erhverv har 80 – i skrivende stund - underskrevet en kontrakt – svarende til godt 70 procent. De øvrige husstande eller erhverv kan stadig nå at koble sig på, så længe gravearbejdet i området pågår.

4-5-dobling af aktivitetsniveau
Forsyning Helsingør leverer fjernvarme til ca. 15.000 husstande i kommunen. Men ambitionen er at få endnu flere kunder de kommende år – og fastholde konkurrencedygtige priser. Derfor har Forsyning Helsingør for nylig fremlagt en langsigtet plan for udbredelsen af fjernvarme i Helsingør Kommune. Planen vil betyde en kraftig forøgelse af aktivitetsniveauet i varmeselskabet allerede i år sammenlignet med 2021, svarende til en 4-5 dobling i antal fjernvarmestik. Der fokuseres i den kommende tid på løbende tilslutninger i eksisterende fjernvarmeområder samt de fire nye områder, som Byrådet godkendte i januar.

Vi er allerede i fuld gang, og vi spænder buen, alt det vi kan – inden for de muligheder, varmeforsyningsloven og vores selskabsøkonomi giver os.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Vores plan betyder, at vi kommer til at udbrede fjernvarme i et tempo, som ikke er set tidligere. Vi er allerede i fuld gang, og vi spænder buen, alt det vi kan – inden for de muligheder, varmeforsyningsloven og vores selskabsøkonomi giver os. Men vi kan ikke gøre det hurtigere, end der er mandskab og materialer til. Og lige nu kæmper alle fjernvarmeselskaber fx om de samme smede, som der i forvejen er for få af”, forklarer Jens Bertram.

Her på Forsyning Helsingørs hjemmeside kan alle borgere se, om de kan få fjernvarme.