Fjernvarmeprisen holder samme niveau i 2023

Varme

Trods stigende energipriser og forsyningskrise er det lykkedes Forsyning Helsingør at fastholde fjernvarmeprisen på et attraktivt leje til næste år.

fjernvarme

Det kommer til at koste stort set det samme at få varmet huset op med fjernvarme fra Forsyning Helsingør til næste år.

Forsyning Helsingørs over 15.000 fjernvarmekunder kan glæde sig over, at prisen på fjernvarme i 2023 bliver på stort set samme niveau som i 2022 – og det til trods for, at mange fjernvarmeselskaber rundt om i landet har måtte sætte priserne voldsomt op – nogen steder har prisstigninger det seneste år været over 100 procent.

I 2023 lander prisen for opvarmning af et standard parcelhus på 13.880 kroner hos Forsyning Helsingør. Det er en minimal stigning på 203 kroner i forhold til 2022– svarende til under 1,5 procent.

Bestyrelsesformand Jens Bertram er tilfreds med, at fjernvarmeprisen dermed holder sig nogenlunde i ro:

”I betragtning af hvilke udfordringer vores branche har været ramt af i det forgangne år – herunder stigende energipriser, prisstigninger på materialer og markedsindgreb fra EU - så synes jeg, det er flot, at vi stort set kan fastholde prisen på fjernvarme til næste år”, fortæller Jens Bertram og fortsætter:

I den sammenhæng - og den aktuelle inflation taget i betragtning - er en prisstigning på under 1,5 procent unik og særdeles positivt.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”De private gaskunder har oplevet store prisstigninger hele det seneste år. Men mange andre steder i landet oplever fjernvarmekunder nu også voldsomme prisstigninger – nogen steder ligefrem fordoblinger. I den sammenhæng - og den aktuelle inflation taget i betragtning - er en prisstigning på under 1,5 procent unik og særdeles positivt. Dermed er vores fjernvarmepris reelt blevet endnu mere attraktiv”.

Sidste år satte Forsyning Helsingør fjernvarmeprisen ned med ca. 10 procent.

En af årsagerne til, at det er lykkedes Forsyning Helsingør at fastholde attraktive fjernvarmepriser er, at indtægter i Helsingør Kraftvarmeværk fra salg af el til elnettet bruges til at holde fjernvarmeprisen nede.

Forsyning Helsingør leverer fjernvarme til ca. 15.000 boliger, institutioner og erhverv. I 2022 begyndte arbejdet med at rulle fjernvarmen ud til nye områder af kommunen. En langsigtet udbygningsplan indtil 2030 vil betyde flere tusinde nye kunder til fjernvarmen.

fjernvarme
Marienlystkvarteret i Helsingør kan forvente at få fjernvarme i 2023.