Flere og flere får fjernvarme

Varme

Nye lejligheder og rækkehuse i Espergærde og et stort hotel er blandt de mange nye bygninger, der nu bliver varmet op med fjernvarme fra Forsyning Helsingør.

udbygning af fjernvarme

De nye rækkehuse i Triumph-byen i Espergærde blev i 2022 koblet på fjernvarmenettet.

I den såkaldte Triumph-by i Espergærde bliver 202 nye lejligheder og 39 nye rækkehuse varmet op med fjernvarme.  Dermed skriver området sig på listen over boliger, erhverv og kommunale bygninger, som i løbet af 2022 er blevet koblet på Forsyning Helsingørs fjernvarmenet.  Det beregnede forbrug hos Forsyning Helsingørs nye fjernvarmekunder i 2022 svarer til forbruget i 359 standardhuse.  Samlet set har konverteringen i 2022 fra gas til fjernvarme betydet en yderligere reduktion i CO2-udledningen på næsten 1.000 tons CO2/år.  

Byudvikling med fjernvarme
Hvor det er muligt, er fjernvarme den foretrukne varmekilde i Helsingør Kommunes områder med byudvikling. Udover boligerne i Triumph-byen er en række andre nybyggerier kommet på fjernvarmenettet i 2022. Det drejer sig fx om det nye Sundhedshus ved Prøvestenen, de nye rækkehuse på Moselundsvej ved det gamle hospital samt det nye HF & VUC i Helsingør. 

Samtidig etableres der mange nye fjernvarmestik til villaer, parcelhuse såvel som større ejendomme og erhverv i de eksisterende fjernvarmeområder i kommunen. Det gælder fx for Hotel Comwell Borupgaard i Snekkersten. Og i Søheltekvarteret i Helsingør, et af de såkaldte udvidelsesområder, der tidligere var forbeholdt gasselskaberne, har de første kunder lige før jul fået varmt vand i rørene fra Forsyning Helsingør. 

Udbredelsen af fjernvarmen er med til at understøtte den grønne omstilling af vores lokalsamfund. Det ser vi tydeligt effekten af i den nye opgørelse.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Fjernvarme fra Forsyning Helsingør er en pålidelig og fremtidssikret varmekilde med en lav CO2-belastning. Udbredelsen af fjernvarmen er med til at understøtte den grønne omstilling af vores lokalsamfund. Det ser vi tydeligt effekten af i den nye opgørelse. Samtidig har vi nu i en lang periode kunne fastholde attraktive priser. Fjernvarmen er således yderst konkurrencedygtig – både over for naturgas, olie og varmepumper. Vi arbejder derfor på at udbrede fjernvarmen til endnu flere nye kunder i kommunen”, forklarer bestyrelsesformand, Jens Bertram.

Ambitiøs plan for udbygning
Forsyning Helsingør har en ambitiøs plan for udbygningen af fjernvarmenettet i kommunen som flugter med kommunens varmeplan. Frem mod 2030 er det målet, at varmesalget skal forøges med 65 procent – svarende til op imod 6.000 nye kunder. Og nybyggerierne i kommunen spiller en vigtig rolle i planen.

Jo mere vi får udbygget vores infrastruktur med fjernvarme – jo lettere er det også at koble andre nye områder på nettet.
Jens Jacobsen, Markeds- og forretningsudviklingschef

”Jo mere vi får udbygget vores infrastruktur med fjernvarme – jo lettere er det også at koble andre nye områder på nettet. Fx danner Triumph-byen bro til vores planlagte etablering af fjernvarme i et større område af Espergærde, der blandt andet tæller de mange etageboliger på østsiden af Hovvej og de erhvervsdrivende i Espergærde Centeret”, siger Jens Jacobsen, Markeds- og Forretningsudviklingschef.  

Ca. 15.000 boliger, erhverv og kommunale bygninger og institutioner bliver opvarmet med fjernvarme fra Forsyning Helsingør. 

udbygning af fjernvarme
De nye etageboliger i Triumphbyen i Espergærde.