Forsyning Helsingør øger forsyningssikkerheden

Nyhed

Forsyning Helsingør påbegynder nu ansøgning om tilladelse til etableringen af et ultra-violet lysanlæg på Hellebæk Vandværk. Dermed håber Forsyning Helsingør at øge forsyningssikkerheden for drikkevandet.

Forsyning Helsingør påbegynder nu ansøgning om tilladelse til etableringen af et ultraviolet lysanlæg på Hellebæk Vandværk. Dermed håber Forsyning Helsingør at øge forsyningssikkerheden for drikkevandet.

Forsyning Helsingør står overfor en renovering og ombygning af vandtankene i Hellebæk, så de lever op til vores høje krav for vandkvalitet og forsyningssikkerhed. I den forbindelse håber Forsyning Helsingør samtidig at kunne etablere et ultraviolet lysanlæg (UV-anlæg), som sikrer, at evt. bakterier i vandet som konsekvens af ombygningen og renoveringen, ikke når ud til forbrugerne.

- Det er en ekstra forholdsregel, vi tager. Vi har ingen problemer med vandkvaliteten, men under en ombygnings- og renoveringsfase, er risikoen for bakterier i vandet øget, og derfor handler vi nu. Man kan også kalde det rettidig omhu, forklarer vandchef i Forsyning Helsingør, Morten Timmermann.

Et UV-anlæg bestråler drikkevandet med ultraviolet lys, der bevirker, at evt. bakterier i vandet pacificeres og ikke udgør nogen sundhedsfare. Et studie fra DTU viser, at der ikke nogen (kendte) uhensigtsmæssige påvirkninger af vandkvaliteten. Behandlingen af drikkevandet med UV-anlæg er blevet mere almindlig i de senere år, og senest har Nordvand i slutningen af 2012 etableret et anlæg på Sjælsø Vandværk.

Forsyning Helsingør vil snarest søge Helsingør Kommune om tilladelse til at etablere et UV-anlæg på Hellebæk Vandværk, og opsætningen af et UV-anlæg vil formentlig tidligst kunne igangsættes i løbet af sommeren 2013.