Forsyning Helsingør og Vida Byg i samarbejde om vindmølle

Nyhed

Forsyning Helsingør og Vida Byg indleder nu et samarbejde om opstillingen af en for-søgsvindmølle på Skibstrup Affaldscenter. Vindmøllen – en såkaldt vertical hustandsvindmølle er certificeret og godkendt i Tysk-land, men skal også godkendes i Danmark, inden den kan sælges. Håbet er derfor, at forsøget på Skibstrup Affaldscenter kan være med til at bringe den certificering og godkendelse i hus. Vindmøllen vil kunne producere en årlig effekt på mellem 5 og 40.000 KWh alt efter, hvor meget vinden blæser.

Forsyning Helsingør og Vida Byg indleder nu et samarbejde om opstillingen af en forsøgsvindmølle på Skibstrup Affaldscenter.

Vindmøllen – en såkaldt vertical hustandsvindmølle er certificeret og godkendt i Tyskland, men skal også godkendes i Danmark, inden den kan sælges. Håbet er derfor, at forsøget på Skibstrup Affaldscenter kan være med til at bringe den certificering og godkendelse i hus. Vindmøllen vil kunne producere en årlig effekt på mellem 5 og 40.000 KWh alt efter, hvor meget vinden blæser.

- Det er et spændende projekt og et interessant partnerskab inden for miljø og klima, som vi ser meget positivt på, forklarer energichef fra Forsyning Helsingør, Peter Kjær Madsen. Realiseringen af projektet forudsætter selvfølgelig, at vi kan indhente de nødvendige tilladelser, og at der ikke er væsentlige gener forbundet med etableringen af møllen – hverken for vores naboer, medarbejdere eller vores kunder.

Vida Byg etablerer møllen, og Forsyning Helsingør stiller et egnet areal til rådighed og får desuden den el, som møllen producerer.

Nu begynder arbejdet med at indhente myndighedsgodkendelser og vurderingen af gener som fx støj fra møllen. Falder disse positivt ud, går arbejdet med selve etableringen af vindmøllen i gang.