Forsyning Helsingør præsenterer flot regnskab for 2013

Nyhed

Årsrapport: Forsyning Helsingørs årsrapport for 2013 tegner et positivt billede af selskabet.


Forsyning Helsingør er kommet godt ud af 2013 både økonomisk og i forhold til forsyningssikkerheden. Priserne for kunderne er på tredje år holdt i ro på trods af nye afgifter og skatter til staten.
 
Forsyningssikkerhed, økonomisk ansvarlighed, god kundeservice er sammen med hensyn til miljøet de fire bundlinjer, som Forsyning Helsingør måler selskabets resultater op i mod. Og med stabile priser på tredje år i træk, et positivt økonomisk resultat, høj forsyningssikkerhed og solide resultater på miljøfronten er det kommunalt ejede forsyningsselskab kommet flot igennem 2013. Samtidig har selskabet lagt den strategiske kurs for de kommende år i en branche, som både bliver mødt af krav til øget effektivisering samt klimatilpasning og fornyelse af den grundlæggende infrastruktur i forsyningen.
 
- Årets resultat for koncernen på 7,3 mio. kr. efter skat er tilfredsstillende. Forsyning Helsingør har haft høj forsyningssikkerhed og skabt flotte resultater på miljøfronten – blandt andet er Forsyning Helsingør blevet selvforsynende med strøm på Skibstrup Affaldscenter, fortæller bestyrelsesformanden for Forsyning Helsingør Per Tærsbøl.

Adm. direktør i Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum, er også godt tilfreds med årets resultat og uddyber;
 
- I 2013 har vi løbende arbejdet på at skabe et solidt strategisk og driftsmæssigt fundament for forsyningsydelserne i Helsingør Kommune. Fx har vi fået godkendt vores nye vandstrategi, som sætter helt nye standarder for behandlingen og sikringen af drikkevandet i kommunen. Derudover har vi arbejdet hårdt på at forberede et beslutningsgrundlag for vores bestyrelse og ejere i forhold til at forny Helsingør Kraftvarmeværk og samle vores aktiviteter i et fælles driftscenter., siger Jacob Brønnum.
 
Selskabets omsætning i 2013 blev på 523 mio. kr. mod en omsætning på 591 mio. kr. i 2012. Egenkapitalen er på niveau med 2012 og er i 2013 på 2,4 mia. kr. Resultatet for 2013 blev et overskud på 7,3 mio. kr. efter skat. Koncernens samlede værdi udgør godt 3 mia. kr. og er vokset med godt 50 mio. kr. i forhold til 2012.
 
Når omsætningen er faldet skyldes det, at elhandelsforretningen er fusioneret med Scanenergi og generelt lavere priser på el. Endvidere er et par enkelte meget store el-kunder lukket – heriblandt Helsingør Hospital.
 
Øget selvbetjening og stabile priser
Forsyning Helsingør arbejder fortsat på at gøre det nemmere at være kunde i Forsyning Helsingør. I 2013 har der været særligt fokus på at øge udvalget af selvbetjeningsløsninger både på computeren derhjemme, men også via smartphones når man er på farten. Langt de fleste af Forsyning Helsingørs kunder foretrækker nemlig at betjene sig selv online uafhængigt af Forsyning Helsingørs åbningstider. Et andet væsentligt parameter er selvfølgelig, at pris og kvalitet hænger fornuftigt sammen.
 
- Vi har et stort fokus på at holde priserne i ro – og gerne sænke dem hvis det overhovedet er muligt. Derfor er det glædeligt, at vi siden 2012 har kunnet holde priserne i ro. 1. pct. er den samlede regning for en gennemsnitlig husstand i parcelhus steget gennem de sidste tre år – og indregner man den almindelige prisudvikling samt stigende afgifter og skatter til staten, så er det faktisk blevet billigere at være kunde i Forsyning Helsingør, forklarer salgs- og markedschef i Forsyning Helsingør Kim Asker Larsen.
 
Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
Forsyning Helsingør, administrerende direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, salgs- og markedschef, Kim Asker Larsen, kal@fh.dk. 4840 5110
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103