Forsyningssikkerhed og samfundsansvar i en coronatid

Nyhed

Forsyning Helsingør har udgivet den årlige Beretning om miljø- og samfundsansvar.

pige sortere affald

De første kunder begyndte af sortere husholdningsaffaldet i 2020. Nu i juni 2021 er over 2/3 af husstandene i kommunen koblet på den nye affaldsordning.

2020 blev på mange måder et usædvanligt år for Forsyning Helsingør, hvor virksomheden fik gode muligheder for at vise, hvordan man i praksis håndterer og arbejder med samfundsansvar. Da coronapandemien begyndte, og det meste af landet lukkede ned, forsatte Forsyning Helsingør - som en del af den samfundskritiske infrastruktur - med at opretholde den høje forsyningssikkerhed til lokalsamfundet – og samtidig passe på virksomhedens medarbejdere.

I Beretning om miljø og samfundsansvar 2020 er det muligt, at læse om både hvordan Forsyning Helsingør håndterede coronakrisen, samt hvordan virksomheden arbejder med sit miljø- og samfundsansvar i det daglige. Det gælder fx i forhold til virksomheden rolle i den lokale grønne omstilling, arbejdet for et mere miljøbevidst lokalsamfund, samt hvordan virksomheden tager socialt ansvar.

Vi har i 2020 vist, at vi kan opretholde en stabil og pålidelig forsyningssikkerhed selv i en svær og vanskelig coronatid.
Jens Bertram, bestyrelsesformand


”Vi har i 2020 vist, at vi kan opretholde en stabil og pålidelig forsyningssikkerhed selv i en svær og vanskelig coronatid. Men beretningen fortæller også om den udvikling, vi generelt er inde i som virksomhed, hvor Forsyning Helsingør tager større og større ansvar for den grønne omstilling. Det gælder fx i form af den nye affaldsordning med mere sortering og planerne om en solcellepark, der kan dække halvdelen af strømforbruget i kommunen”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Forsyning Helsingørs Politik for miljø- og samfundsansvar stikker retningen for arbejdet inden for miljø- og klimaansvar, socialt ansvar og økonomisk ansvar.

I Beretning om miljø- og samfundsansvar 2020 kan man læse om hvilke planer, der ligger bag, hvordan det sker i praksis, og hvordan det går konkret med at opfylde målene.
 

Jeg forventer, at vores næste indsatsområde bliver biodiversitet, og hvordan vi som virksomhed kan gøre en lokal forskel.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Vi bruger verdensmålene retningsgivende, og vi tænker vores miljø- og samfundsansvar ind i alle strategiske beslutninger. Samtidig måler vi vores indsatser løbende på en lang række ikke-finansielle parametre, så vi kan følge udviklingen. Men vi kan blive bedre endnu og vil fortsat udvikle os i en mere bæredygtig retning – uden at gå på kompromis med den økonomiske ansvarlighed. Jeg forventer, at vores næste indsatsområde bliver biodiversitet, og hvordan vi som virksomhed kan gøre en lokal forskel”, fortæller Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør.

Beretning om miljø- og samfundsansvar er en del af Forsyning Helsingørs Årsrapport for 2020. Med beretningen opfylder vi samtidig kravene i Årsregnskabslovens § 99a om rapportering af samfundsansvar (CSR).