Forsyningsvalg 2021: Kandidater søges til bestyrelsen

Nyhed

Der skal vælges to forbrugerrepræsentanter til vandselskaberne og et eksternt bestyrelsesmedlem til de koncern-forbundne selskaber.

Skyline domicil

Forsyning Helsingør afholder dette efterår to valg til bestyrelsen. Det ene valg er til de to vand- og spildevandsselskaber. Her skal vælges to forbrugerrepræsentanter som afløsere for de to nuværende. De andet valg er til alle koncernens otte forbundne selskaber. Her skal - som noget nyt – et af de to eksterne bestyrelsesmedlemmer vælges blandt borgerne. Forsyning Helsingør opfordrer derfor interesserede og egnede kandidater til at lade sig opstille.

Åben for opstilling af kandidater
Begge valg er for en fireårig periode. Interesserede kandidater kan lade sig opstille fra dags dato via Forsyning Helsingørs hjemmeside www.fh.dk. På hjemmesiden kan man også læse, hvilke krav de enkelte kandidater skal leve op til, før de er valgbare.

”Jeg håber, at der er mange bestyrelsestalenter, der ønsker at stille op til de to valg – og at mange kunder vil deltage i valget. Vi tager et stort samfundsansvar i Forsyning Helsingør, og vi har brug for eksterne input til vores arbejde, så vi sammen kan udvikle koncernen under hensyn til kommunens og kundernes ønsker samt til vores strategi”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

De to valg foregår online og finder sted fra 12. oktober til 8. november.  Det er kun myndige borgere i Helsingør Kommune, der har stemmeret. For valget til vand- og spildevandsselskaberne gælder endvidere, at stemmeberettigede også skal være forbrugere i et af de to selskaber. Valgregulativet fremgår af hjemmeside.

Tidsplan:
18. august - 20. september: Opstilling af kandidater.
25. september: Kandidatlisten offentliggøres og valgkampen begynder.
12. oktober – 8. november: Valgperiode – der stemmes elektronisk via www.fh.dk
13. november: Valgresultatet offentliggøres
Januar 2022: De to forbrugerrepræsentanter indtræder i bestyrelserne for vandselskaberne – det eksterne bestyrelsesmedlem træder ind i bestyrelserne i de otte koncern-forbundne selskaber

Fakta: Valg til vandselskaberne
Der skal vælges to forbrugerrepræsentanter og to suppleanter til bestyrelserne for Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S.

De to selskaber sikrer, at der henholdsvis kommer rent vand ud af vandhanen, og at spildevand bliver renset og kommer sikkert væk. Begge selskaber er underlagt hvile-i sig-selv-princippet. Forretningen er finansieret via priserne på de ydelser, der leveres til kunderne.

De to kandidater med flest stemmer bliver valgt. Kandidater med 3. og 4. flest stemmer bliver suppleanter.

Fakta: Valg til Forsyning Helsingør-koncernen
Der skal vælges et eksternt bestyrelsesmedlem for de otte koncern-forbundne selskaber. Det drejer sig om Forsyning Helsingør A/S, Forsyning Helsingør Service A/S, Forsyning Helsingør Varme A/S, Elektrus A/S, Forsyning Helsingør Affald A/S, Forsyning Helsingør Krongrøn A/S, Forsyning Helsingør Vand A/S og Forsyning Helsingør Spildevand A/S.

Kandidaten med flest stemmer bliver valgt. Kandidaten med næstflest stemmer bliver suppleant.

Fakta: Bestyrelsen i Forsyning Helsingør
Bestyrelsen i de otte koncern-forbundne selskaber består i dag af:

Jens Bertram (formand), byrådsmedlem
Gitte Kondrup (næstformand), byrådsmedlem
Peter Poulsen, byrådsmedlem
Per Tærsbøl, byrådsmedlem
Jens Erik Jacobsen, eksternt bestyrelsesmedlem
Jens Jensen, eksternt bestyrelsesmedlem (stopper)
Dennis Knudsen, valgt af medarbejdere
Michael Madsen, valgt af medarbejdere
Jørgen E. Hansen, forbrugerrepræsentant i Forsyning Helsingør Vand A/S & Forsyning Helsingør Spildevand A/S
Steffen Agger, forbrugerrepræsentant i Forsyning Helsingør Vand A/S & Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Der afholdes årligt seks bestyrelsesmøder i alle selskaber samt et bestyrelsesseminar. Referater kan læses her.

Læs mere om Forsyning Helsingørs selskaber, strategi og organisation her.