Frost forsinker fjernvarmearbejde

Varme

Gælder både i eksisterende og nye fjernvarmeområder.

fjernvarme

Arkivfoto: Her får en kunde i Søheltekvarteret Etape 1 indlagt fjernvarme. Pt er fjernvarmearbejde rundt om i kommunen forsinket af vintervejret.

Det hårde vintervejr med langvarig frost og efterfølgende tø udfordrer og forsinker Forsyning Helsingørs aktuelle udbredelse af fjernvarmen. Jorden er stivfrossen en halv meter ned, og det umuliggør i øjeblikket etableringen af stikledninger ind til nye enkelt-kunder i eksisterende fjernvarmeområder. Samtidig gør det kolde vintervejr det uhensigtsmæssigt at afkoble fjernvarmen til konkrete byområder i forbindelse med tilslutning af nye kunder – hvilket ellers er normal praksis.

Forsinkelsen betyder, at de næste par ugers planlagte arbejde i eksisterende fjernvarmeområder vil blive udskudt nogle uger. Vi genoptager arbejdet, så hurtigt forholdene tillader det.  Alle berørte kunder vil blive kontaktet direkte.

Kulden berører også arbejdet i udvidelsesområdet Søheltekvarteret Etape 2 i Helsingør. Her kan arbejdet i allerede etablerede kanaler ikke færdiggøres med fjernvarmerør og tildækning, da kanalerne nu er stivfrosne, og risikoen for sætningsskader ved tøvejr derfor bliver for stor. De kommende kunder i Søheltekvarteret Etape 2 informeres løbende – også om de aktuelle udfordringer som følge af vejret.

Forsyning Helsingør håber, at Kong Vinter snart slipper sit greb om kommunen.