Grøn strøm til Forsyning Helsingørs elkunder

El

Kunderne støtter nu den grønne omstilling direkte gennem køb af Kronborg El.

none


Siden nytår har alle Forsyning Helsingørs elkunder brugt klimavenlig strøm. Det er resultatet, af at Forsyning Helsingør netop har valgt, at alle selskabets elprodukter fra 2020 skal være grønne, og at kundernes elforbrug dermed modsvares af en tilsvarende produktion af certificeret grøn strøm fra vindmøller.

”Ved at gøre vores elprodukter klimavenlige tager vi sammen med vores kunder et væsentligt skridt i en mere grøn retning. Fremover sikrer vi nemlig, at vores kunders elforbrug modsvares af en tilsvarende produktion af vedvarende energi på danske vindmøller”, fortæller Jens Bertram, nytiltrådt bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

”Nu støtter kunderne aktivt FN’s verdensmål om udbredelse af bæredygtig energi gennem deres elkøb hos Kronborg El. Det tror jeg vil glæde rigtig mange af vores både nuværende og kommende kunder. Det betyder, at vi som samfund hurtigere kan nå vores ambitiøse klimamål.”

Forsyning Helsingør tidligere produkter Kronborg Vind, Kronborg Spar og Kronborg Variabel er nu erstattet med to grønne elprodukter; Kronborg El og Kronborg El+.  Forsyning Helsingør er i gang med at informere kunderne om de nye produkter.

Konkurrencedygtige priser
Forsyning Helsingørs elprodukter er i forvejen blandt de mest konkurrencedygtige på markedet i Østdanmark – målt på prisen alene. Det viste den seneste prisundersøgelse fra Forsyningstilsynet udgivet i oktober 2019. Trods køb af certificeret grøn vindstrøm vil de nye priser også være konkurrencedygtige. Således vil en standardhusholdning opleve et fald i elprisen i 2020 som følge af Forsyning Helsingørs nye takster.

Fakta om grøn strøm
Strømmen bliver grøn, fordi Forsyning Helsingørs ca. 17.000 kunders strømforbrug fremover bliver modsvaret 100 procent af køb af vindcertifikater som bevis på elproduktion fra danske vindmøller. Dermed er kundernes forbrug af strøm med til at støtte omlægningen til vedvarende energi.  EU fører kontrol med de grønne certifikater og sikrer, at det samme certifikat ikke bliver solgt flere gange.

Både Kronborg El og Kronborg El+ er klimavenlige produkter med grønne vindcertifikater efter de retningslinjer Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Elhandel, Det Økologiske Råd, Energinet, Energistyrelsen og Forbrugerrådet har fastlagt.

Fremover vil også Forsyning Helsingør koncernens eget strømforbrug være grønt.