Helsingør Kraftvarmeværk i drift med nye Gas brændere

Nyhed

Ved Revisionen denne sommer, har Helsingør Kraftvarmeværk udskiftet brænderne på Gasturbinen til en ny type, som sænker Nox emissionen med over 90 %

Denne ændring er foretaget for at imødekomme både skærpede krav til Nox forurening og en femdobling af afgifterne på området.

Projektet blev skubbet i gang, da Folketinget den 21.12.2011 vedtog nye afgifter på området, med ikrafttræden 01.07.2012.

Herefter blev der travlhed med at skrive udbud, kontakte leverandører, afholde udbudsrunde, bestyrelsesgodkendelse af projektet og endelig udarbejdelse af kontrakt med leverandøren, som vandt opgaven.

Alstom PSM har udført opgaven med udskiftning af de 10 brændere på gasturbinen. Arbejdet blev påbegyndt den 13.08.2012 og afsluttet den 01.09.2012. Gennemførelse af projektet indenfor denne tidsplan krævede, at der blev arbejdet i 2 skift 10 timer om dagen i 6 dage om ugen. Teknikere fra Alstoms afdelinger i hhv. Schweiz og USA udførte opgaven sammen med Danske underleverandører, der stod for den mekaniske montage og el-arbejdet. 

Medarbejderne på Helsingør Kraftvarmeværk stod selv for projektledelsen. 

Investeringen i disse nye LEC III brændere, betyder at den samlede afgiftsbetaling kan holdes på det samme niveau som hidtil, på trods af en takstforhøjelse på 5 gange.

Ligeledes er det en gevinst for miljøet, da Nox – emissionen fra værket, reduceres med over 90 %.