Hold øje med dit energi- og vandforbrug på mobilen

Nyhed

Nu kan kunder få et samlet overblik over el-, vand- og varmeforbrug med app’en Watts.

Forbrugsapp

Watts er en adfærds- og forbrugsapp, der giver kunder et overblik over deres aktuelle el-, vand- og varmeforbrug – helt ned til den enkelte time. Samtidig kan Watts app’en give kunder alarmbeskeder ved pludselig højt vandforbrug, og udregne et præcist bud på husstandens forventede fremtidige forbrug. Det forventede fremtidige forbrug kan kunder bruge til løbende at tilpasse forbruget og undgå at forbruge mere end forventet. Det er godt for klima, miljø og pengepung.

Samler alt forbrug i én app
Kunder hos Forsyning Helsingør kan både tilføje deres el-, vand- og varmemåler i app’en Watts og dermed samle hele husstandens energi- og vandforbrug i én forbrugsapp. Ved at samle hele husstandens energi- og vandforbrug i app’en Watts bliver det let og overskueligt for kunder at følge med i forbruget.

Vi ønsker at gøre det let og brugervenligt for kunderne at holde styr på husstandens samlede energi og vandforbrug.
Sunrid Funding Johansen, salgs- og markedsspecialist

”Vi ønsker at gøre det let og brugervenligt for kunderne at holde styr på husstandens samlede energi og vandforbrug. Med Watts app’en, der samler alle forbrug i én, kan vi tilbyde kunderne en bedre service”, fortæller Sunrid Funding Johansen, salgs- og markedsspecialist i Forsyning Helsingør.

Hjælper kunder til en bæredygtig hverdag
I Watts app’en kan kunder se den aktuelle el-pris, hvor meget strøm husstanden bruger, og hvor meget af strømmen der kommer fra grønne energikilder som sol og vind. Formålet er at gøre kunder opmærksomme på deres forbrugsmønstre og inspirere til at forbruge mindre eller at flytte elforbruget til et andet tidspunkt på døgnet, hvor strømmen er billigst og måske endda har det laveste CO2-udslip per kWh. 

Udover at inspirere kunder til at ændre elvaner, kan appen også motivere kunder til at minimere husstandens vand- og varmeforbrug – til glæde og gavn for miljøet og klimaet.

Hvis alle i husstanden forkorter brusebadet til max 5 minutter, vil forskellen i vand- og varmeforbruget kunne ses på app’en.
Sunrid Funding Johansen, salgs- og markedsspecialist

”Hvis alle i husstanden forkorter brusebadet til max 5 minutter, vil forskellen i vand- og varmeforbruget kunne ses på app’en. Dermed kan kunder se på appen, hvordan små justeringer i husstandens forbrugsmønstre kan bidrage til en grønnere og bæredygtig hverdag”, forklarer Sunrid Funding Johansen, salgs- og markedsspecialist.

Fakta om Watts app’en
App'en er udviklet af Watts i samarbejde med flere forsyningsselskaber – heriblandt Forsyning Helsingør, Aalborg Forsyning, Novafos og Kalundborg Forsyning.

Watts energassistent kan bruges til både Android og IPhone/iOS. App’en er gratis og kan downloades i App Store eller Google Play. For at bruge app’en skal man oprette en brugerprofil og efterfølgende tilknytte sin vand-, el- og varmemåler ved hjælp af kunde- og målernummer. Kunde- og målenummer kan findes i Mit FH.

På Watts app’en kan kunder også:

  • holde øje med, om det faktiske forbrug er under eller over det fremtidige forventede forbrug for kvartalet og/eller året.
  • sammenligne sit forbrug med samme periode sidste år – pr. kvartal eller måned.
  • se timeprisen på el, og hvornår på døgnet strømmen er grønnest.
  • få besked ved et pludseligt vandbrud eller ved et løbende toilet.
  • få gode råd til at spare på el, vand og varme.
  • se forbruget i enheder (kWh eller m3) eller i kroner. Vær dog opmærksom på, at app’en ikke kender Forsyning Helsingørs aktuelle el-, vand- og varmepriser, og at disse som standard er sat til en gennemsnitspris.

fh.dk/watts kan man læse meget mere om app’en og alle dens funktioner.

grøn strøm