I august starter en ny kampagne, der skal sætte fokus på cigaretskod på gader og i naturen

Nyhed

Forsyning Helsingør indleder et samarbejde med Helsingør Kommune og organisationen Hold Danmark Rent, der skal ændre rygernes adfærd, så færre skod ender på gaden og i naturen.

Forsyning Helsingør indleder et samarbejde med Helsingør Kommune og organisationen Hold Danmark Rent, der skal ændre rygernes adfærd, færre cigaretskod ender gaden og i naturen. En kampagne, der starter den 22. august, skal sætte fokus på problemet.

En undersøgelse lavet af Helsingør Kommune viser, at cigaretskod udgør hele 44 procent af antallet af det affald, som borgerne i kommunen smider fra sig. Det vil Forsyning Helsingør gerne være med til at ændre og starter derfor nu en kampagne sammen med kommunen og Hold Danmark Rent.

Kampagnen hedder ”Hjælp et skod”. Borgere og besøgende vil efter kampagnestarten blive mødt af plakater med budskabet ”Hjælp et skod”. Hjælpen kan ske ved enten at putte skoddet i nærmeste skraldespandnår det er slukket ordentligt - eller ved at bruge et af de smarte, lugtfri lommeaskebægre, som i forbindelse med kampagnen vil blive sendt til Forsyning Helsingørs afdelinger, kommunens institutioner, forvaltninger, plejehjem og hjemmeplejen. Lommeaskebægerne vil desuden blive uddelt gratis landets Q8 stationer, i SPAR-butikkerne og af Natteravnene.

Konkurrence
For at sætte endnu mere fokus budskabet om at hjælpe cigaretskod væk fra gaden og naturen vil kampagnen også komme til at indeholde en konkurrence. Blandt de rigtige svar i konkurrencen trækkes der blandt andet lod om et spaophold fra Comwell, gavekort til SPAR-butikkerne og lækker chokolade fra Toms.

Dyr oprydning
Forsyning Helsingør og Helsingør Kommune laver løbende målinger af det herreløse affald og kortlægger det affald, som borgerne smider fra sig. Resultatet er ikke til at tage fejl afisær cigaretskod flyder overalt. Og selvom det måske ikke syner af meget, som for eksempel pizzabakker, plastikposer eller øldåser, er der flere gode grunde til at vænnet rygerne fra at droppe skoddet, hvor de går og står.

- Udover at det skæmmer øjet og oplevelsen ved en tur gaden eller i naturen, tager det også naturen op til fem år at nedbryde et cigaretskod. Desuden koster det flere penge at samle skod op i forhold til andet affald, da fejemaskiner blot skubber dem ned mellem fliser og brosten. Formålet med vores fælles kampagne er derfor at folk til at ændre adfærd og ikke smide skod fra sig, kommunen i stedet kan bruge pengene mere fornuftige formål, forklarer Erling Hansen, formand for Teknisk Udvalg.

Yderligere information i forbindelse med kampagnen fås hos

Lotte Wammen Rahbek på telefon 4840 5321  eller e-mail: lwr@fh.dk