Ild på Skibstrup Affaldscenter

Nyhed

Der opstod i går ild i en kompostmile på Skibstrup Affaldscenter. Røgen har været generende, men ufarlig, og her til morgen er situationen normal på Skibstrup Affaldscenter. Ilden i det gamle haveaffald var under kontrol kl. 23.30 natten til onsdag.

Ilden opstod i noget haveaffald, der var lagt til kompostering, og selve genbrugspladsen eller deponiet var ikke berørt af branden. Røgen, som ilden udviklede, har været generende for lokalområdet, men har ikke været farlig. Røgen kan sammenlignes med den røg, der udvikles, når man Sankt Hans Aften brænder gammelt haveaffald af – dog blot noget større. Skibstrup Affaldscenter har åbent i dag, og ilden har ikke nogen betydning for driften.

Dagen efter er alt tilbage til normal drift på Skibstrup Affaldscenter, ”Det har selvfølgelig været en hård nat, men her til morgen er alt, som det plejer at være”, siger Martin Søndergaard, projektleder i Forsyning Helsingør. ”Borgerne i Helsingør kan komme med deres haveaffald og andet affald til genbrugspladsen som vanligt”, fortæller Martin Søndergaard.

Ilden blev opdaget tirsdag aften omkring kl. 20, og Brandvæsnet var først på stedet, hvorefter personalet fra Skibstrup Affaldscenter hurtigt blev tilkaldt. Medarbejderne fra Skibstrup Affaldscenter fik sammen med Brandvæsnet ilden under kontrol kl. 23.30 natten til onsdag og forlod affaldscenteret kl. 3.30.

Når haveaffald nedbrydes til kompost udvikles meget høje temperaturer inde i selve kompostmilen. Ved store skift i vejrliget kan det i sjældne tilfælde føre til selvantændelse af komposten, hvilket var det, der skete i går aftes på Skibstrup Affaldscenter. Ilden medførte ingen skader på materiel eller personer.

Download pressemeddelelsen her.