Implementering af ny vand-strategiplan

Nyhed

Vand-strategiplanen skal sikre Helsingør en moderne vandforsyning, hvor drikkevandskvalitet og forsyningssikkerhed står i højsædet.

Vandstrategien giver høj vandkvalitet og forsyningssikkerhed

Forsyning Helsingør er så småt i gang med at implementere en ny vand-strategiplan.

vand-strategiplan_web.jpg

Vand-strategiplanen skal sikre Helsingør en moderne vandforsyning, hvor drikkevandskvalitet og forsyningssikkerhed står i højsædet.

Et af de første projekter, der er færdige, er en ny vandledning der forbinder Snekkersten Vandværk med vandtårnet. Med den ny ledning kan vi forsyne et område, hvor der f.eks. er brud på ledningerne, med vand fra et andet område, så kunderne ikke kommer til at mangle vand.

Forsyningen Helsingør er også i gang med, at implementere kvalitetssikringssystemet ”dokumenteret drikkevandssikkerhed” eller DDS. Vi har blandt andet opdelt vores vandværker i flere hygiejnezoner efter den form for forskrifter, som kendes fra medicinal – og fødevareindustrien. Der er blevet sat glasvægge op mellem produktionsenheder og gangarealer/lager, så rene produkter og ikke-rene produkter håndteres på hver side af væggen. Vi skifter også til hvide kitler og træsko, når vi skal ind i hygiejnezonerne.

Et andet initiativ er at Hellebæk Vandværk vil blive delt i to produktionsliner for at højne forsyningssikkerheden Dvs. at der bliver to mindre vandværker i et, men adskilt, så et værk kan lukkes ned mens det andet stadig forsyner kunderne en kortere overgang. På Hellebæk Vandværk arbejder vi også på at sikre, at der ikke trænger vand ind udefra, som kan forurene drikkevandet.

Forsyning Helsingør arbejder desuden på en ny strategi for vandindvinding. Den skal sikre, at vi henter vandet fra de underjorddiske magasiner som har kapacitet til det, samt at vi får det bedste vand nu og i fremtiden.

Her på hjemmesiden kan du holde dig orienteret om, hvad der sker i forbindelse med den nye vand-strategiplan - blandt andet når vi begynder planlægningen af et nyt vandværk i Snekkersten.