Jørgen E. Hansen går på pension

Nyhed

Afskedsreception 23. juni kl. 15 hos Forsyning Helsingør på Haderslevvej 25

Det var et tilfælde, at Jørgen Erik Hansen kom til at arbejde med drikkevand. Til gengæld er det ikke noget tilfælde, at han fortsatte med det i over fyrre år. 16. juni fyldte Jørgen 70, og med udgangen af juni i år trækker han sig tilbage for at gå pension. Dermed afrunder han et spændende arbejdsliv, der også har budt på oplevelser inden for politik og idræt.

Jørgen Erik Hansen er inkarneret helsingoraner. Efter skoletiden blev han uddannet maskinarbejder på det gamle Helsingør Værft, hvor han også arbejdede det første år som svend. Efter militæret fortsatte han på virksomheden Flamingo, der i sommeren 1969 gik i betalingsstandsning. En fodboldkammerat, Jørgen Jensen, som arbejdede på Tikøb Vandforsyning, fortalte, at der manglede en medarbejder på det lokale vandværk. Det var en mulighed, som Jørgen ikke selv var kommet på. Men han søgte, og hermed var retningen for et spændende arbejdsliv udstukket. Først var han måleraflæser. Siden – efter sammenlægningen med Helsingør Kommune og diverse organisatoriske omlægninger – avancerede han til stillinger som ledningsmester og driftsmester og stedfortræder for driftschefen.

Engagementet i andre mennesker har altid spillet en stor rolle i Jørgens liv. Derfor var han særligt glad for årene som tillidsmand for den kommunale Klub 9 og medlemskabet af bestyrelsen for Dansk Metal i Helsingør, hvor han i to perioder var næstformand. Sammen med de øvrige medlemmer af det det faglige koordinationsudvalg i kommunen var han blandt andet med til at lave landets første tryghedsaftale.

Men også de seneste tre år har været spændende. Her har Jørgen Hansen løst opgaver for salgsafdelingen i Forsyning Helsingør og derigennem fået mulighed for at arbejde med vandforsyning fra en helt ny vinkel.

Sideløbende med sit arbejdsliv har Jørgen gjort karriere i lokalpolitik. I 20 år sad han i byrådet for Socialdemokraterne og var en periode formand for Idræts- og Sundhedsudvalget, ligesom han bestridt posterne som 1. og 2. viceborgmester. Som byrådsmedlem var han desuden med til sammen med den daværende konservative borgmester Per Tærsbøl at beslutte og gennemføre etableringen af Kulturværftet.

Endelig var Jørgen i mange år aktiv som håndbold- og fodboldspiller. Blandt andet var han som fodboldspiller med til at bringe HIF fra Sjællandsserien op i tredje division. Desuden har han med stor succes fungeret som fodboldtræner over det meste af Nordsjælland.

Idræt, foreningsliv og politik kommer fortsat til at spille en væsentlig rolle i Jørgens otium. Men også familien skal have mere opmærksomhed. Privat er Jørgen gift med Lis. Sammen er de forældre til børnene Susanne og Kenneth og mormor og morfar til Zenia og Thea, der kan se frem til at være lidt mere sammen med morfar.

I anledning af Jørgens pensionering er der reception den 23. juni kl. 15 hos Forsyning Helsingør på Haderslevvej 25.

Kontakt

Jørgen Erik Hansen, konsulent, jeh@fh.dk, 3030 7446

Hans Kristian Harbo, kommunikations- og presseansvarlig, hkh@fh.dk, 2483 7178