Klimatilpasning skrider frem: Nye bassiner skal give færre overløb

Spildevand

Se dronefotos fra projekter i Espergærde.

Klimatilpasning - Espergærde

I Espergærde har Forsyning Helsingør gang i to store klimatilpasningsprojekter, der tilsammen skal reducere mængden af overløb til Øresund med 75 procent. Til glæde for den lokale badevandskvalitet. 

Det ene projekt er en ombygning af Sydkystens Renseanlæg, hvor vi er nået langt med etableringen af et 2.800 m3 stort udligningsbassin, der skal øge renseanlæggets kapacitet i forhold til at håndtere opblandet regn- og spildevand. Ombygningen bliver færdig i starten af det nye år.

Det andet projekt ligger ved krydset Hornbækvej/Ny Strandvej, hvor vi er igang med at etablere et nedgravet og lukket forsinkelsesbassin på næsten 1.000 m3 og 40 meter i længden, så vi minimerer presset på ledningsnettet, når det regner voldsomt.

Lige nu er det muligt fra en drone at få et indtryk af byggeriet, men snart bliver der lagt låg på, og når vi er færdige inden sommeren 2024, er arealet oven over genetableret i dialog med kommunen, så det praktisk taget ikke er til at se, er der gemmer sig et stor bassin under neden.

Begge projekter er vigtige elementer i Forsyning Helsingørs Masterplan for spildevand og regnvand i Espergærde.