Læserbrev: Spørgsmål om Forsyning Helsingørs planer på Energivej

Nyhed

Flemming Stampe stiller en række spørgsmål til Forsyning Helsingør i Dagbladet den 4. marts. Flemming Stampe stiller spørgsmål angående et nyt biomassebaseret kraft-varmeanlæg, som er under projektering på Energivej i forbindelse med, at det nuværende kraftvarmeværk skal på pension.

Flemming Stampe stiller en række spørgsmål til Forsyning Helsingør i Dagbladet den 4. marts. Flemming Stampe stiller spørgsmål angående et nyt biomassebaseret kraftvarmeanlæg, som er under projektering på Energivej i forbindelse med, at det nuværende kraftvarmeværk skal på pension.

Forsyning Helsingør er i gang med planlægningen og projekteringen af kraftvarmeanlæg ved Energivej, og projektet er ikke hverken godkendt eller endeligt projekteret. Derfor kan Forsyning Helsingør heller ikke svare på alle Flemming Stampes spørgsmål endnu, men det kan vi, når der foreligger et endeligt projektforslag sidst på året. Størrelsen af skorstenen afhænger af miljøkrav, som afhænger af værkets størrelse. Mængden af flis afhænger af værkets størrelse. Værkets størrelse afhænger af det kommende varmebehov, som igen afhænger af den fremtidige varmestrategi og kundegrundlag. Det vil derfor være alt for tidligt at melde noget så konkret ud, som Flemming Stampe efterspørger. Det vil kun skabe forvirring og falske (positive eller negative) forventninger.

Flemming Stampe mener, at hvis ikke Forsyning Helsingør svarer, så er Forsyning Helsingørs udmeldelse om åbenhed og dialog blot tomme floskler. Vi deltager gerne i en offentlig debat, men vi vil ikke diskutere på et ufuldstændigt grundlag, og vi vil også forbeholde os retten til selv at vurdere hvilken kommunikationsform eller -medie, der er bedst egnet i den konkrete situation. Lange og fagligt tunge redegørelser egner sig ikke særligt godt til et læserbrev – og det tror jeg egentlig også, at mange af Helsingørs Dagblads læsere vil være enige i. Derfor lagde vi vores redegørelser på vores hjemmeside, så man, hvis man havde interesse i det, selv kan dykke dybere i fremdriften af vores projekter.

Det vil vi også gøre fremadrettet. Vores kunder og Helsingørs borgere generelt vil kunne følge fremdriften af projektet og kraftvarmeværket via vores hjemmeside, og vi vil også sende pressemeddelelser til Dagbladet (og andre medier), når vi når væsentlige milepæle i projektet.

Med venlig hilsen
Thomas Lungholt

Kommunikations- og presseansvarlig i Forsyning Helsingør