Ny aftale om gadelys giver bedre service og kommunale besparelser

Nyhed

Fra 1. januar 2018 har Helsingør Kommune overdraget ansvaret for drift og vedligeholdelse af alt gadelys til Forsyning Helsingør.

En årlig kommunal besparelse på et par millioner kroner, bedre service og bevarelse af lokale arbejdspladser. Det er resultatet af en aftale om fremtidig gadebelysning, der blev indgået tidligere i dag mellem Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør.

Med aftalen overdrages ejerskab, drift og vedligeholdelse af vej- og gadebelysningen i store dele af Helsingør Kommune fra DONG Energy til Forsyning Helsingør. I dag driver og vedligeholder Forsyning Helsingør gadebelysningen i Helsingør by (postnummer 3000) – samt dele af Snekkersten, Saunte og Ålsgårde. I resten af kommunen er det DONG Energy, der står for drift og vedligehold af lysmasterne. Med den nye aftale får Forsyning Helsingør ansvaret for drift og vedligeholdelse i hele kommunen.

”Den nye aftale er godt nyt for kommunekassen og dermed for borgerne. Med den nye aftale reducerer vi de årlige omkostninger til vejbelysning med et par millioner kroner. Det er penge, vi kan bruge til at sikre mere service og velfærd på andre områder. Så aftalen er rigtig god for kommunen. Og så er vi selvfølgelig glade for, at hele opgaven med at sikre stabil og tryg belysning til borgerne fremover varetages af vores egen lokale forsyningsvirksomhed”, udtaler borgmester Benedikte Kiær.

Bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, er også meget tilfreds med aftalen:

”Det her er en fordel for borgerne. Fremover bliver der ingen tvivl om, hvem man skal henvende sig til, hvis en lysmast skal fejlmeldes. Der skal kun ringes et sted – og det er til Forsyning Helsingør. Samtidig kan vi med vores nærhed rykke hurtigere ud og være tættere på borgerne. Så samlet set bliver der tale om en serviceforbedring. Oven i det er den nye aftale også med til at sikre kommunen en besparelse, udvikle vores forretning og bevare lokale arbejdspladser i vores el-afdeling”.

Aftalen er gældende fra 1. januar 2018.