Ny luft sparer penge og CO2-udledning

Nyhed

Forsyning Helsingør udskifter i denne uge deres beluftningssystem på Nordkystens Renseanlæg. Det betyder billigere drift, mindre CO2-udledning og bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Forsyning Helsingør udskifter i denne uge deres beluftningssystem på Nordkystens Renseanlæg. Det betyder billigere drift, mindre CO2-udledning og bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. 

Teknologien er ikke ny – faktisk benytter Forsyning Helsingør den samme metode på både Helsingør Renseanlæg på Færgevej og på Sydkystens Renseanlæg. Men nu er turen kommet til de sidste tanke på Nordkystens Renseanlæg, som efter næsten 25 års tro tjeneste er klar til at gå på pension. 

Det nye beluftningssystem består af nogle ”skiver”, som ligger i bunden af spildevandstankene. De blæser luft op igennem spildevandet, som sætter gang i de processer, der renser vandet. Det er et vigtigt element i at rense spildevandet så meget, at det til sidst er rent nok til at blive led ud i Øresund. Den tidligere teknik bestod i en slags kæmpe piskeris, der piskede luft ind i spildevandet fra overfladen. 

- Den nye teknologi er langt bedre end den tidligere. Den bruger mindre energi, og er dermed både billigere i drift og bedre for miljøet, forklarer vandchef i Forsyning Helsingør, Morten Timmermann. Derudover resulterer det også i et markant bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere, da vanddamp af spildevandet ikke i samme grad som tidligere bliver pisket op i luften omkring bassinet. 

Investeringen i den nye teknologi er på fire mio. kr., men det er penge, som ifølge vandchefen hurtigt er tjent hjem. 

- Ser vi udelukkende på det økonomiske aspekt og glemmer miljø og arbejdsmiljø gevinsterne, så taler vi om en tilbagebetalingstid på end ca. 10-12 år, vurderer Morten Timmermann. Og en teknologi som denne, forventer vi, har en levetid på mellem 20 og 30 år. Så businesscasen er ret klar i dette tilfælde, slutter Morten Timmermann. 

Når arbejdet med at installere de nye beluftere på Nordkystens Renseanlæg er færdig senere i denne uge, er alle Forsyning Helsingørs renseanlæg udstyret med den samme teknologi, som sikrer lave driftsomkostninger, godt arbejdsmiljø og en reduktion af CO2-udledningen. 

De nye beluftere ses her i bunden af spildevandstanken.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, vandchef, Morten Timmermann, mti@fh.dk, 4840 5310
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103