Ny pumpestation sikre færre overløb til Øresund

Nyhed

Et vigtigt mål for Forsyning Helsingør er at opnå færre overløb til Øresund fra afløbs-systemet i forbindelse med kraftig nedbør.

Med det eksisterende anlæg i Færgevejens pumpestation og ved Helsingør Rensean-læg sker der overløb af regnvand opblandet med spildevand med en hyppighed af ca. 40 gange om året.

Som et led i Forsyning Helsingørs fortsatte arbejde med optimering af afløbssystemet i Helsingør by igangsættes nu tredje og sidste etape i ombygningen af Færgevej Pum-pestation (Færgevej 14).
Efter færdiggørelse af disse anlægsarbejder reduceres frekvensen af disse overløb til blot nogle få gange (2-5) om året til gavn for det lokale vandmiljø.

Forsyningen har i det forgangne år i projektets første etape gennemført både underjor-diske betonarbejder og udvidelse af teknikbygning ved selve pumpestationen.

Anden etape er i gang, og her udskiftes og udbygges pumpestationens maskintekniske dele.
Ombygningen med ny større rist og et sæt større pumper, betyder at pumpestationen kommer til at kunne håndtere mere vand end det gamle anlæg på renseanlægget. Ombygningen sikre desuden at overløbsvandet har passeret risten, så de større partik-ler tilbageholdes.

Den sidste etape, som nu igangsættes, skal sikre at afløbsvand, der i dag modtages på Helsingør Renseanlæg (Færgevej 5) først ledes til Færgevej Pumpestation.
Pumpestationens forøgede kapacitet udnyttes ved i sidste etape at anlægge ny stor 1 m diameter afløbsledning i Færgevej fra Helsingør Renseanlæg (Færgevej 5) til pum-pestationen.

Gravearbejdet betyder, at Færgevej lukkes midlertidigt langs en del af jernbanen og færgernes opmarchsareal.

Fra rundkørsel og ned til pumpestationen vil Færgevej være afspærret for motorkøre-tøjer i anlægsperioden 23. august 2010 til medio januar 2011, dog vil der være adgang for cyklister og gående på fortov/cykelsti på østsiden af vejen (mod havnen).

I løbet af oktober vil der ligeledes blive udført mindre ledningsomlægninger i krydset Stubbedamsvej & Flynderborgvej. I Flynderborgvej vil den stærke trafik under anlægs-arbejdet blive signalreguleret, mens Stubbedamsvej mod Flynderborgvej i perioden midlertidigt afspærres.