Nye bidrag og afgifter på vand og spildevand

Nyhed

Der er kommet nye priser og afgifter på vand og spildevand. For spildevand er der indført et højere fast bidrag, mens det variable er faldet. På vand er der indført nye afgifter som følge af finansloven for 2012. Læs mere her.

Opkrævning af fast vandafledningsbidrag
For de ejendomme, der er tilsluttet kloaknettet, opkræves vandafledningsbidrag, der dækker udgifterne til at rense spildevandet og til at vedligeholde kloaksystemet.
Vandafledningsbidraget består af en fast og en variabel del. Taksterne inkl. Moms i 2011 og 2012 er som følger: 
        

2011    2012
Variabelt bidrag 42,25 kr./m3 39,5 kr./m3
Fast bidrag 0 kr. 640 kr.


Det variable bidrag har altid været opkrævet, og taksten er i 2012 sænket en smule, sådan at Forsyning Helsingørs samlede indtægter bliver i samme størrelsesorden som i 2011.

Der er pr. 1. januar 2012 indført opkrævning af et fast vandafledningsbidrag. Det betyder, at der skal betales ét bidrag pr. kloakstik til ejendommen. (Der opkræves kun bidrag for spildevandsførende stik. Stik til regnvand alene opkræves derfor ikke som fast bidrag).


De fleste ejendomme har ét kloakstik, og betaler derfor 1 fast bidrag årligt. Nogle ejendomme har dog flere stik – typisk ældre ejendomme i bymidten samt større boligkomplekser. For disse ejendomme har vi ved hjælp af vores digitale kort samt TV-inspektioner af ledningsnettet optalt antallet af stik til ejendommen/bebyggelsen.

For ejendomme med flere vandmålere er antallet af kloakstik derfor fordelt på vandmålerne. Nogle ejendomme opkræves derfor kun ½ bidrag, hvis der er et kloakstik og 2 vandmålere i bebyggelsen, mens andre ejendomme opkræves 4 bidrag hvis der er 4 kloakstik og 1 vandmåler. Opkrævning af det variable vandafledningsbidrag sker på baggrund af ejendommens vandforbrug, som registreres på ejendommens vandmåler(e).

Ny afgift på vand
Afgiftssatsen på vand forhøjes med virkning fra 1. januar 2012 som en del af finansieringen af finansloven for 2012. Ændringerne betyder, at den kendte vandafgift på kr. 5,00 hæves til kr. 5,23 + moms pr. kubikmeter, og at der indføres en ekstra afgift på kr. 0,67 + moms pr. kubikmeter.

Afgifterne skal fortsat finansiere Miljøministeriets og kommunernes opgaver i forbindelse med beskyttelse af grundvandet, kortlægning og udpegning af områder med drikkevandsinteresser samt kortlægning af områder, der er særligt følsomme over for forurening.

Når de nye afgifter indføres, fjernes samtidig en tidligere afgift på kr. 0,315 + moms pr. kubikmeter. Denne afgift blev tidligere beregnet ud fra, hvor meget vand vi har ret til at indvinde og ikke i forhold til, hvor meget vi sælger til vores kunder.

Vi har tilrettet vores takstblad, så de nye afgifter fremgår særskilt, og vi har reduceret vores produktionspris med det bidrag, som den tidligere afgift udgjorde.
For en familie med et forbrug på 140 m3 betyder takstændringen en stigning på 60 kr. pr. år inkl. moms.

Se priser og takster her.