Nye fjernvarmekunder sparer Helsingør for udledningen af 195 ton CO2 om året

Nyhed

I sommeren 2012 lancerede Forsyning Helsingør en fjernvarmekampagne, som var målrettet de potentielle kunder, som lå i områder, hvor der allerede var etableret fjern-varmeledninger. Små 60 nye fjernvarmeinstallationer blev det til, og selvom det kan ly-de af lidt, har det en stor betydning for miljøet og udledningen af CO2-gasser i luften.

Kortet viser fjernvarmens dækningsområde, hvor man kan blive tilsluttet fjernvarmenettet.

I sommeren 2012 lancerede Forsyning Helsingør en fjernvarmekampagne, som var målrettet de potentielle kunder, som lå i områder, hvor der allerede var etableret fjernvarmeledninger. Små 60 nye fjernvarmeinstallationer blev det til, og selvom det kan lyde af lidt, har det en stor betydning for miljøet og udledningen af CO2-gasser i luften.

”Små 60 konverteringer fra individuel olieopvarmning til fjernvarmeopvarmning kastede vores lille kampagne af sig i denne omgang”, fortæller afdelingslederen for Forsyning Helsingørs Markedsafdeling, Finn Riis Larsen. Udover de økonomiske gevinster, der er i at skifte fra olie til fjernvarme, er miljøgevinsterne til at få øje på:

”De nye konverteringer sparer Helsingør for en udledning af ca. 195 ton CO2 om året. Det svarer til, at du kører 1,5 millioner km i en gennemsnitlig benzindrevet familiebil. Eller tager bilen fra Rådhustorvet i Helsingør til Rådhuspladsen i København over 16.500 gange”, forklarer Finn Riis Larsen. ”Det lille regnestykke er da meget sjovt, men det viser det enorme miljømæssige potentiale, der er at skifte gamle oliefyr ud med en tilslutning til  fjernvarmenettet”.

Strenge krav til produktion af fjernvarme
”Når vi producerer varme og el fra vores kraftvarmeværker, skal vi overholde nogle meget strengere krav til udledning af fx CO2-gasser end et almindeligt husholdningsfyr. Derfor er der store miljømæssige gevinster at hente, hvis alle private fyr blev udskiftet med fjernvarme”, siger Finn Riis Larsen og tilføjer: ”Når du skifter fra oliefyr til fjernvarme i et hus reduceres CO2-udledningen til ca. en tredjedel. Når du skifter fra naturgas til ca. det halve.”

Udbygning af fjernvarmenettet
Forsyning Helsingør har planer om indenfor en overskuelig fremtid at kunne tilbyde fjernvarme til alle ejendomme i bymæssige områder i Helsingør. I de kommende år satses der på at udbygge produktionsapparatet med yderligere grøn kapacitet, hvilket vil medføre, at fjernvarmepriserne vil kunne sænkes, samtidig med at den samlede miljøbelastning vil yderligere kunne reduceres.                                                 

Se pressemeddelelsen her

Se dækningskort i stort format her