Nye forsyningspriser for 2023

Nyhed

Den samlede prisstigning for vand, spildevand, fjernvarme og affald bliver på beskedne 2,2 procent.

vandpriser

En familie i en standard husholdning kan se frem til samlet set at skulle betale 2,2 procent mere – svarende til 601 kroner - til næste år for vand, spildevand, affald og fjernvarme. Det fremgår at Forsyning Helsingørs nye priser for 2023.

På fjernvarme og affald bliver prisen til næste år nogenlunde den samme som i år. Når det gælder vand og spildevand er der tale om prisstigninger på henholdsvis 5,0 procent og 3,2 procent – altså væsentligt lavere end inflationen i samfundet, som i november var på 8,9 procent målt på forbrugerprisindekset.

Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, udtaler:

”Vi lever i en tid med voldsomme prisstigninger på stort set alle varer, produkter og materialer. Det mærker vi også som forsyningsselskab. Derfor er det faktisk udmærket, at vi i 2023 enten holder priserne i ro eller kun har mindre prisstigninger på de forsyningsarter, hvor vi selv kan påvirke prisen”.

Jeg er særligt glad for, at Forsyning Helsingør fastholder en attraktiv fjernvarmepris, mens mange andre selskaber ser ind i voldsomme prisstigninger.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Jeg er særligt glad for, at Forsyning Helsingør fastholder en attraktiv fjernvarmepris, mens mange andre selskaber ser ind i voldsomme prisstigninger. Jeg er også glad for, at prisen for affald kun stiger med minimale 29 kroner til trods for, at vi fx har åbnet ny genbrugsplads, er i gang med affaldsøer i Bymidten og fortsat forbedrer serviceniveauet med sorteringsløsninger på snart 10 fraktioner til alle husstande”.

De nye priser for 2023 – gældende for en gennemsnitsfamilie i et standard parcelhus (ændringen i forhold til 2022 er angivet i parentes) – ser således ud:

  • Vand: 3.838 kroner (+ 183 kroner el. 5,0 %)
  • Spildevand: 6.066 kroner (+ 186 kroner el. 3,2 %)
  • Fjernvarme: 13.880 kroner (+ 203 kroner el. 1,5 %)
  • Affald: 3.573 kroner (+ 29 kroner el. 0,8 %)

For så vidt angår priserne på affald, vand og spildevand er disse godkendt af Byrådet i Helsingør Kommune, hvilket skete mandag den 19. december 2022. Fjernvarmeprisen skal ikke godkendes af Byrådet.

Forsyning Helsingør sælger også el via produktet Kronborg El.  Her følger Forsyning Helsingør markedsprisen på den nordiske elbørs – og kan derfor reelt ikke påvirke prisen.  Elprisen svinger op og ned afhængig af vind, vejr og de øvrige energipriser.

Elprisen har dog været generelt stigende gennem det sidste år, og det vil blive afspejlet i det kommende års aconto regninger på el. Men aconto regningerne vil løbende blive justeret året igennem og kan derfor både stige og falde – afhængig af markedsprisen på den nordiske elbørs.

For en gennemsnitsfamilie i et standard parcelhus er prisen for el i 2023 foreløbig beregnet til 17.204 kroner, hvilket er en stigning på 7.661 kroner el. 80 % i forhold til for et år siden.  

Se alle Forsyning Helsingørs 2023-priser for en standard husholdning