Nye priser for 2022: Samlet set bliver det lidt billigere at være forsyningskunde

Nyhed

Det samlede prisfald dækker dog over udsving – hvor fx fjernvarmeprisen falder betydeligt, og elprisen stiger en del.

drikkevand

En familie i en standardhusholdning med alle forsyningsarter kan se frem til samlet set at skulle betale 588 kroner mindre til næste år. Det fremgår at Forsyning Helsingørs nye priser for 2022. Den samlede prisreduktion dækker dog over både prisfald og prisstigninger de forskellige forsyningsarter imellem. Således falder prisen på fjernvarme med 1.618 kroner årligt – og prisen på el stiger med 970 kroner årligt. Endvidere falder prisen på spildevand lidt – mens vand og affald stiger en smule.

Det er specielt opløftende, at vi endnu engang kan sænke fjernvarmeprisen – nu med hele 10 procent.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Jeg er glad for, at vi i en tid med generelt stigende energipriser samlet set giver standardkunden en lavere pris i 2022. Det er specielt opløftende, at vi endnu engang kan sænke fjernvarmeprisen – nu med hele 10 procent. Det er med til at gøre fjernvarmen mere attraktiv over for nye kunder. Og jo flere vi får med i fjernvarmens fællesskab – jo billigere bliver det for alle – og jo bedre bliver det for klimaet”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

De nye priser for 2022 – gældende for en gennemsnitsfamilie i et standardparcelhus (ændringen i forhold til 2021 er angivet i parentes) – ser således ud:

  • El: 9.543 kroner (+ 970 kroner)
  • Vand: 3.655 kroner (+ 45 kroner)
  • Spildevand: 5.880 kroner (- 49 kroner)
  • Fjernvarme: 13.951 kroner (- 1.618 kroner)
  • Affald: 3.544 kroner (+ 64 kroner)
  • Total: 36.573 kroner (- 588 kroner)

Prisfaldet på fjernvarme skyldes primært stigende el-indtægter fra Helsingør Kraftvarmeværk og stordriftsfordele fra flere kunder i fjernvarmeselskabet. Når prisen på spildevand sænkes en smule, er det for at udjævne en takstmæssig overdækning fra tidligere år.

De stigende elpriser skyldes primært den generelt stigende markedspris på el. De mindre prisstigninger på vand og affald svarer til den almindelige prisudvikling i samfundet.

For så vidt angår priserne på affald, vand og spildevand skal disse godkendes af Byrådet i Helsingør Kommune, hvilket skete mandag den 20. december 2021.