Nyt erhvervsaffaldsgebyr

Nyhed

Der er fra den 1. januar 2010 kommet nye statslige regler for opkrævning af erhvervsaffaldsgebyret. Gebyret opkræves på baggrund af virksomhedstype og antal ansatte. Reglerne betyder bl.a., at affaldsgebyret skal opkræves direkte hos virksomhedens ejer - i stedet for via ejendomsskattebilletten. Opkrævningen skal ske på basis af oplysningerne i CVR-registret. Opkrævning forventes udsendt i løbet af sommeren 2010.

none

Der er fra den 1. januar 2010 kommet nye statslige regler for opkrævning af erhvervsaffaldsgebyret. Gebyret opkræves på baggrund af virksomhedstype og antal ansatte.  Reglerne betyder bl.a., at affaldsgebyret skal opkræves direkte hos virksomhedens ejer - i stedet for via ejendomsskattebilletten. Opkrævningen skal ske på basis af oplysningerne i CVR-registret. Opkrævning forventes udsendt i løbet af sommeren 2010.

Det er vigtigt, at oplysningerne om virksomheden er korrekte i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Hvis der er fejl i CVR-registeret vil det medføre, at der kan opstå fejl i beregningen af gebyret.

Virksomheden bør derfor tjekke oplysningerne på www.cvr.dk.

Hvordan retter jeg mine stamdata?

Virksomheden har pligt til selv at vedligeholde sine stamoplysninger.

www.virk.dk/Webreg er der både mulighed for at ændre virksomhedsoplysninger med digital signatur eller udfylde en blanket, der skal sendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Spørgsmål vedrørende opdateringer af CVR-registeret bedes rettet til www.cvr.dk.

Regler for opkrævning af erhvervsaffaldsgebyr

Erhvervsaffaldsgebyret er et lovpligtigt gebyr, der dækker omkostningerne til virksomhedernes brug af genbrugspladsen, samt udgifterne til planlægning og administration i forbindelse med virksomhedernes affald. Erhvervsaffaldsgebyret dækker desuden Miljøstyrelsens udgifter til en række nye IT-systemer, som kommunen ifølge de nye regler skal opkræve og efterfølgende sende videre til Miljøstyrelsen. Desuden opkræves et gebyr for administration af farligt affaldsordningen.

Erhvervsaffaldsgebyret består af fire elementer:

  • Genbrugsplads: Virksomhedernes andel af udgifterne til driften af genbrugspladsen beregnet ud fra en brugerundersøgelse. Gebyret skal betales, uanset om virksomheden anvender genbrugspladsen eller ej. Gebyrerne opkræves for, at ydelsen stilles til rådighed
     
  • Administration: Omkostninger til administrative opgaver i henhold til affaldsbekendtgørelsen bl.a. information, IT, opkrævning, regulativer og affaldsplaner
     
  • Centralt gebyr: Et årligt gebyr til dækning af udgifter til administration af en national regulativdatabase og et affaldsdatasystem
     
  • Farligt affald: Kommunen opkræver desuden et gebyr til administration af ordningen for farligt affald

Kommunen er forpligtet til at opkræve gebyret hos virksomhederne. Gebyret er fastsat i henhold til § 48 i Miljøbeskyttelsesloven. Gebyrets størrelse kan ikke påklages jf. § 48 stk. 3 i Miljøbeskyttelsesloven.

Læs mere på www.mst.dk.

Dokumenter