Nyt område med fjernvarme på vej i Espergærde C

Varme

Projektforslag er vigtig del af Forsyning Helsingørs langsigtede strategi for udbredelsen af fjernvarmen.

Etageboliger - projektområde

Etageboligerne mellem Rugmarken og Søndermarken er blandt de boligområder i Espergærde Centrum, der kan se frem til at blive koblet på fjernvarmenettet allerede i 2023.

I starten af 2023 har Forsyning Helsingør sendt et projektforslag ind til Helsingør Kommune om udbygning af fjernvarmenettet til Espergærde Centrum. Det drejer sig om et større område i Espergærde Centrum med i alt 595 bygninger, som potentielt kan få fjernvarme. Det forudsætter dog, at kommunen godkender projektforslaget. Området tæller blandt andet en række boliger på vestsiden af Mørdrupvej, etageejendomme på østsiden af Hovvej samt erhverv i området nord for Mørdrup Station og butikkerne i Espergærde Centret.

Følger ambitiøs udbygningsplan
I dag bliver området i Espergærde Centrum opvarmet med naturgas, olie og el. Det forventes, at kunder i området kan vinke farvel til opvarmning med fossile brændstoffer og allerede i perioden 2023-2028 få varmt vand i rørene fra Forsyning Helsingørs fjernvarmeselskab. Det flugter således med Forsyning Helsingørs ambitiøse plan for udbygning af fjernvarmenettet og Helsingør Kommunes varmeplan for 2023-2030, der er udarbejdet i samarbejde med Forsyning Helsingør.

Nu er fjernvarmen på vej til et stort område af Espergærde, hvor der både er boliger og erhverv.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Nu er fjernvarmen på vej til et stort område af Espergærde, hvor der både er boliger og erhverv. Dermed bliver det snart tydeligt for enhver, at også områderne i Espergærde er en del af vores langsigtede plan for udbredelsen af fjernvarmen. Når projektforslaget er godkendt, kan vi begynde markedsføringen overfor de nye potentielle kunder, og går alt godt, forventer vi at de første fjernvarmerør bliver lagt i jorden allerede i år”, udtaler Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Projektområde Espergærde C - Fjernvarme
Projektområdet i Espergærde Centrum er det ikke-farvelagte område på kortet.

En del af en ekspansiv strategi
Det kommende fjernvarmeområde i Espergærde Centrum understøtter også den nye Strategi 2025 i Forsyning Helsingør-koncernen. En af målsætningerne i strategien er blandt andet at fremme den lokale grønne omstilling ved at udbrede fjernvarmen i Helsingør Kommune. Projektforslaget for konvertering af Espergærde Centrum til et fjernvarmeområde er et vigtigt skridt i den retning.

”Fjernvarme er yderst konkurrencedygtig – både over for naturgas, olie og varmepumper. Samtidig er det en pålidelig og fremtidssikret varmekilde med en lav CO2-belastning. Derfor skal vi med forretningssans – og et stærkt kundefokus – udbrede fjernvarmen i Helsingør frem mod 2025”, fortæller Jens Jacobsen, markeds- og forretningsudviklingschef

Fjernvarme er yderst konkurrencedygtig – både over for naturgas, olie og varmepumper.
Jens Jacobsen, markeds- og forretningsudviklingschef

Frem mod 2030 er det målet, at varmesalget skal kraftigt forøges – svarende til forbruget i over 9.000 standardhuse. Og allerede inden udgangen af 2025 skal der etableres 1.000 nye såkaldte tilslutninger i de nye fjernvarmeområder.

Bliver det femte nye projektområde
Indtil videre har Helsingør Kommune godkendt fire nye projektområder for konvertering af naturgasområder til fjernvarme. Det drejer sig om Søheltekvarteret, Helsingør Centrum, Marienlyst Kvarteret og Yderområder i Helsingør. Godkender Byrådet projektforslaget for Espergærde Centrum bliver det således det femte nye projektområde, der godkendes til fjernvarmekonvertering i Helsingør Kommune. Og flere er på vej i Helsingør, Snekkersten og Espergærde, hvor det er samfunds- og selskabsøkonomisk mest fordelagtigt.

I dag leverer Forsyning Helsingør fjernvarme til ca. 15.000 husstande inkl. skoler, institutioner og erhverv i Helsingør Kommune. Det eksisterende forsyningsområde dækker dele af Helsingør, Snekkersten, Gurre, Tikøb, Kvistgård og Espergærde.