Overtagelse af Kelleris fjernvarme sikrer beboerne lavere fjernvarmepriser

Nyhed

Pr. 2. november 2010 blev Kelleris fjernvarmeværk i Espergærde overtaget af Forsyning Helsingør - og resultatet bliver lavere priser for beboerne i området.

Efter planen har Forsyning Helsingør etableret en forbindelse mellem Kelleris Fjernvarmeværk og Forsyning Helsingørs eksisterende rørsystem, som ligger i cykelstien mellem Hornbækvej og Grydemoseskolen. Fra den 2. november 2010 står Forsyning Helsingør som ejer og ansvarlig for varmeforsyning til området. Overtagelsen er resultatet af et samarbejde mellem energiselskabet E.ON, Forsyning Helsingør og Varmegruppen Kelleris, der består af frivillige beboerrepræsentanter.

 Opført af NESA i 1995

Overtagelsen beror på mange års frustration over høje fjernvarmepriser blandt beboerne, der er tilknyttet Kelleris Fjernvarmeværk. Det var oprindeligt NESA, der fik opført værket i 1995. I maj måned 2005 informerede NESA beboerne om at der var oparbejdet en gæld på 1 million kroner – og at værket blev overtaget af energiselskabet E.ON. Stærkt stigende gaspriser gav fjernvarmepriserne et yderligere skub op. Det fik beboerne til at etablere Varmegruppen Kelleris, der skulle kæmpe for lavere priser.

 Fra dialog til konkret løsning

Siden 2006 har der været dialog mellem E.ON og Varmegruppen Kelleris for at finde en løsning på de høje fjernvarmepriser. Parallelt med dette har E.ON haft dialog med Helsingør Kommune - og fra efteråret 2009 har der været trepartsforhandlinger med E.ON, Forsyning Helsingør og Varmegruppen Kelleris, der endte med en aftale og en konkret løsning, som alle kunne acceptere. De involverede parter er repræsenteret af henholdsvis salgs- og marketingchef Henrik Rasmussen fra E.ON, varmechef Steffen Agger fra Forsyning Helsingør samt Anders Honoré Dancker og Per Harder fra Varmegruppen Kelleris.

 En lykkelig afslutning

”For os er det en lykkelig afslutning – vi ved, at andre kæmper samme kamp mod høje fjernvarmepriser uden tilsvarende resultater. Derfor påskønner vi i høj grad den mulighed, der opstod med tilslutning til Forsyning Helsingør”, lyder det fra Varmegruppen Kelleris. Fra E.ON er der også tilfredshed med løsningen: ”Vi ønsker den bedst mulige løsning for vores kunder. I tilfældet med Kelleris resulterede kombinationen af anlægsgæld, et lille kundegrundlag og stigende gaspriser i høje fjernvarmepriser. Forsyning Helsingør har en helt anden baggrund for at kunne tilbyde lavere priser til fordel for Kelleris forbrugerne. Hos E.ON er vi glade for at være en del af en konstruktiv løsning, der er opstået gennem positiv dialog”, udtaler Henrik Rasmussen fra E.ON. Fra varmechef Steffen Agger, Forsyning Helsingør lyder det afslutningsvis: ”I Forsyning Helsingør glæder vi os over at kunne medvirke til denne løsning for de 121 huse i Kelleris. I den forbindelse skal det pointeres, at løsningen er udgiftsneutral for de øvrige godt 12.000 husstande, som får fjernvarme fra Forsyning Helsingør. I de kommende 10-12 år er det strategien, at miljøvenlig fjernvarme baseret på CO2 neutrale energikilder skal udbygges til alle byområder i kommunen, herunder den øvrige del af Espergærde og Kvistgård samt til Hellebæk-Ålsgårde området”.