Populær service om vandlækager og rørsprængninger

Nyhed

Som vandkunde hos Forsyning Helsingør har du siden 2017 kunne modtage besked, hvis du har et atypisk vandforbrug på din adresse. Mange af vores kunder har haft glæde af denne service.

none

Eksempelvis blev Ellis K. meget glad da hun, ved at få en besked om en mulig lækage, fandt ud af, at hun havde glemt at slukke for hanen i haven, da hun havde vandet blomster. Og det kunne også have gået grueligt galt, hvis ikke en butiksejer havde fået en SMS om mulig rørsprængning, da det viste sig, at et skjult rør havde sprunget læk i hans butik.  

Den populære service fungerer på den måde, at du får en e-mail eller SMS, hvis vandmåleren registrerer et atypisk vandforbrug på din adresse.

Du får både besked, hvis måleren registrerer en lækage eller en rørsprængning. Hvis måleren ikke står stille i løbet af 24 timer, sender den en besked om mulig lækage. Det er tegn på, at noget løber. Du får også besked, hvis måleren registrerer et større vandforbrug i løbet af kort tid.

Vi opfordrer alle vores kunder til at tilmelde sig denne service, fordi på denne måde kan vi sammen reducere et muligt vandspild og begrænse en eventuel vandskade.   

Du kan nå det endnu

Er du vandkunde hos Forsyning Helsingør, men har endnu ikke fået tilmeldt dig servicen? Så fortvivl ikke, fordi du kan stadig nå det. Det eneste du skal gøre, er at logge på ”Mit FH” på fh.dk og opdatere din profil med dit mobilnummer og mail adresse. Så er du automatisk tilmeldt denne gratis service. 

OBS

Dog skal du være opmærksom på, at vores service vil blive opdateret i perioden 18/4 – 30/4. Derfor vil servicen i den periode være utilgængelig. Det betyder, at du i perioden selv må tjekke vandmåleren for dit forbrug samt evt. lækager/ rørsprængninger. 

Tjek for evt. lækager/ rørsprængninger

Lækage: hvis ”leak” blinker, har måleren registreret en mulig lækage på din adresse. Måleren kigger efter, om dit vandforbrug står stille i mindst en sammenhængende time i løbet af de sidste 24 timer.

Rørsprængning: hvis ”burst” blinker har måleren registreret en mulig rørsprængning på din adresse. Måler kigger efter, om vandstrømmen overskrider en forprogrammeret grænse i over 30 minutter. Når måleren melder sprængning, vil der være løbet 250 liter vand igennem (for en parcelhus måler).

Hvis du vil vide mere, så kan du se det korte youtube klip fra vores leverandør.

Såfremt ”leak” eller ”burst” blinker, eller du har mistanke om en mulig lækage/ rørsprængning, så undersøg dine vandinstallationer (vandhaner, toiletter osv.), og tag evt. fat i en VVS.