Regninger bliver mere simple og lettere at forstå

Nyhed

Fra nytår indfører Forsyning Helsingør en ny opkrævningsmåde, der betyder, at kunderne bliver afregnet aconto fire gange årligt.

Fra nytår ændrer Forsyning Helsingør måden, der afregnes med kunderne på. Målet er at gøre det lettere og mere simpelt for kunden at få et overblik over, hvad der skal betales - og hvornår. Fremover bliver alle kunder derfor afregnet aconto kvartalsvis for samtlige fem forbrugssarter – efterfulgt af én årlig årsopgørelse efter faktisk forbrug. Forbrugsarterne vand, spildevand, varme og affald afregnes på én regning, mens el afregnes separat. 

”Det skal være lettere og mere simpelt at betale og forstå sine regninger. Ved at samle regningerne i fire kvartalspuljer gør vi opkrævningen mere overskuelig for kunden, der dermed gerne skulle opleve en forbedret service”, forklarer kundechef Heidi Lysen.

Justeringerne forventes at smitte positivt af på driftssikkerheden og effektiviteten i Forsyning Helsingørs Kundeservice.

”Ændringen af afregningerne skal gerne være med til at sikre en mere stabil og pålidelig drift af vores Kundeservice. De forventede effektiviseringer vil i sidste ende komme kunderne til gavn”, siger Heidi Lysen.

Forenkling i forhold til i dag
De fire kvartalsvise aconto afregninger er en forenkling i forhold til i dag.

Erhvervskunder opkræves i dag månedsvis efter faktisk forbrug på alle forsyningsarter, bortset fra affald, hvor der afregnes én gang årligt.

Privatkunder bliver i dag afregnet månedsvis efter faktisk forbrug for el. For vand- og spildevand er der to halvårlige aconto opkrævninger samt to halvårlige slutafregninger efter faktisk forbrug. For varme er der fire kvartalsvise aconto opkrævninger samt én årlig slutafregning efter faktisk forbrug. Affald afregnes endelig én gang årligt. 

Regninger med specifikationer
For at forbedre service og information til kunderne, vil der på de nye acontoregninger være en specifikation af det opkrævede beløb for alle forbrugsarter, således at kunden med det samme kan se, hvordan det opkrævede beløb er udregnet. I dag fremgår dette kun for el-regningen, og kunden har tidligere skulle logge sig ind via Forsyning Helsingørs hjemmeside for at se specifikationer for de andre forbrugsarter.

”Mit FH” kan kunder tilmelde sig til automatisk kortbetaling og eRegning.

Under "Mine regninger og specifikationer" kan du se din aconto.