Spildevandsplan 2012-26 er vedtaget

Nyhed

Helsingør Byråd har den 24. september 2012 vedtaget Spildevandsplan 2012-2026.

Alle kommuner har pligt til at have en spildevandsplan, der beskriver, hvilke områder der allerede er kloakeret, og hvilke der skal kloakeres i fremtiden.

Læs spildevandsplan 2012- 2026 her.

Spildevandsplanens formål.
Spildevandsplanen indeholder en række forskellige afsnit, som blandt andet beskriver lov- og plangrundlag, recipienter, herunder principper for prioritering af opfyldelse af miljømål, status på kloak- og renseanlæg, tids- og aktivitetsplan for fornyelse af kloaksystemet samt afsnit omkring administration, rettigheder og pligter.

Endvidere indeholder spildevandsplanen en række hovedretningslinjer omkring lokal håndtering af regnvand, spildevand i det åbne land, prioritering af opfyldelse af miljømål, undersøgelse af kloakeringsforhold i kolonihaver samt en prioritering af opfyldelse af servicemål.

Hvad betyder planen for mig?
For langt de fleste betyder planen ikke noget i hverdagen. Hvis du bor i det åbne land, vil din ejendom måske blive kloakeret i planperioden, eller du skal etablere dit eget renseanlæg. Klik her og find din ejendom og se nærmere, hvad der sker i planperioden.

Hvis du bor i et område, der er helt eller delvist fælleskloakeret, kan det være, at der laves ændringer i kloaknettet i løbet af planperioden således, at spildevandet stadig ledes til renseanlæg, mens regnvandet enten ledes til recipient eller skal nedsives på egen grund.