Stort lokalt hotel kobles på grøn fjernvarme

Varme

Hotel Comwell Borupgaard er seneste eksempel på, at det lokale erhvervsliv bakker op om fjernvarmens udbredelse.

Bestyrelsesformand og hoteldirektør

Bestyrelsesformand Jens Bertram og hoteldirektør Fabio Messina giver hånd på det nye samarbejde. Foto: Torben Sørensen

Det lokale erhvervsliv i Helsingør Kommune er det seneste år blevet mere og mere interesseret i at få leveret grøn og konkurrencedygtig fjernvarme fra Forsyning Helsingør. Seneste eksempel er det store lokale Hotel Comwell Borupgaard, der netop har underskrevet en aftale med forsyningsselskabet om at få leveret fjernvarme inden årets udgang til opvarmning af hotellets mange bygninger, spa og over 140 værelser.

Aftalen glæder bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram:

Vi vil gerne hjælpe det lokale erhvervsliv med at komme af med dyr gas og i stedet blive koblet på vores fjernvarmenet.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Vi vil gerne hjælpe det lokale erhvervsliv med at komme af med dyr gas og i stedet blive koblet på vores fjernvarmenet. Dermed kan vi sammen understøtte den grønne omstilling og blive mindre afhængige af Rusland. Aftalen med Hotel Comwell Borupgaard viser, at det er muligt, og at det kan gå hurtigt, hvis vilje og de rette forudsætninger er til stede. Og faktisk kommer aftalen alle Forsyning Helsingørs kunder til gavn. For jo flere vi får på fjernvarmenettet – jo flere er der også om at dele udgifterne. På den måde er det lettere at fastholde konkurrencedygtige priser”.

Også hoteldirektør Fabio Messina er glad for samarbejdet:

I denne tid ser vi naturligvis på det økonomiske aspekt, men mindst lige så meget på det bæredygtige aspekt, så det glæder os meget, at vi har kunne lave en aftale om fjernvarme med Forsyning Helsingør”.

Hotel Comwell Borupgaard ligger i Snekkersten i et eksisterende fjernvarmeområde – og vil blive koblet på den del af nettet, der allerede løber langs Smakkevej tæt ved Borupgårdskolen.

4-5-dobling af aktivitetsniveau
Forsyning Helsingør leverer fjernvarme til ca. 15.000 husstande i kommunen. Ambitionen er at få endnu flere kunder de kommende år – og fastholde konkurrencedygtige priser. Derfor har Forsyning Helsingør for nylig fremlagt en langsigtet plan for udbredelsen af fjernvarme i Helsingør Kommune. Planen vil betyde en kraftig forøgelse af aktivitetsniveauet i varmeselskabet allerede i år sammenlignet med 2021, svarende til en 4-5 dobling i antal fjernvarmestik. Der fokuseres i den kommende tid på løbende tilslutninger i eksisterende fjernvarmeområder samt de fire nye områder, som Byrådet godkendte i januar.

Forsyning Helsingørs hjemmeside kan alle borgere se, om de kan få fjernvarme.