Udbredelsen af fjernvarme går planmæssigt

Varme

Der kobles løbende nye kunder på nettet i både villaer og parcelhuse i eksisterende - såvel som nye – fjernvarmeområder. Samtidig er fjernvarme den foretrukne varmekilde i byudviklingsområder.

fjernvarme

Søheltekvarteret er det første nye udvidelsesområde, der bliver koblet på fjernvarmenettet. Her er det fra arbejdet på Ryesvej tidligere i år.

I løbet af de første 8 måneder af 2023 er 151 nye kunder blevet koblet på fjernvarmenettet, og tallet vil stige yderligere de kommende måneder. Det beregnede forbrug hos Forsyning Helsingørs nye fjernvarmekunder i år svarer til forbruget i 326 standardhuse. Det er særligt nye kunder i de gamle eksisterende fjernvarmeområder, der er blevet koblet på i løbet af året. Men også i det første nye udvidelsesområde – Søheltekvarteret – begynder der nu at komme mange nye kunder på nettet. Samtidig bliver der lagt fjernvarme ud i nye byudviklingsområder – aktuelt gælder det fx nybyggeriet af boliger ved Kelleris i Espergærde.

Selv om vi møder udfordringer med fx højere priser fra entreprenører, stigende renteudgifter og mangel på kvalificeret arbejdskraft på visse kerneopgaver, så går udbygningen med fjernvarme efter planerne.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

Det er dejligt at se, at udbygningen af fjernvarmenettet er i fuld gang. Vi følger stille og roligt vores egen og kommunens varmeplan. Selv om vi møder udfordringer med fx højere priser fra entreprenører, stigende renteudgifter og mangel på kvalificeret arbejdskraft på visse kerneopgaver, så går udbygningen med fjernvarme efter planerne”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand.

Fjernvarme er godt for klimaet
En opgørelse fra Forsyning Helsingør viser, at tilkoblingen af de nye kunder i år alene har sparet klimaet for ca. 870 ton CO2 per år, da kunderne har sagt farvel til deres gamle gas- eller oliefyr. Det svarer til ca. 5,7 ton per kunde (husstand, bolig eller erhverv). Ifølge Danmarks grønne tænketank Concito udleder hver dansker i gennemsnit 13 ton CO2æ årligt.

Udbredelsen af fjernvarme er ikke bare godt for klimaet men også for kundernes pengepung.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Udbredelsen af fjernvarme er ikke bare godt for klimaet men også for kundernes pengepung. For sammenlignet med andre energikilder er fjernvarmen økonomisk set attraktiv. Og jo flere kunder vi kan koble på nettet, jo flere er der også til at dele omkostningerne. Der vil i længden smitte positivt af på fjernvarmetaksterne”, siger Jens Bertram.

fjernvarme
Her ved byudviklingsområdet i Kelleris ved Espergærde bliver der lagt fjernvarmeledninger i jorden, så de kommende beboere kan få stabil og grøn varme.

Forsyning Helsingørs plan for udbygningen af fjernvarmenettet  flugter med kommunens varmeplan. 

I dag bliver ca. 15.000 boliger, erhverv og kommunale bygninger og institutioner opvarmet med fjernvarme fra Forsyning Helsingør.

Forsyning Helsingørs eksisterende fjernvarmeområder dækker i dag store dele af Helsingør, Snekkersten, Gurre, Tikøb og et mindre område af i Espergærde og Kvistgård.

Udvidelsesområder
Forsyning Helsingør udvider løbende fjernvarmenettet efter vores udbygningsplaner. Lige nu har Byrådet godkendt 5 projektforslag, hvor der enten er ved at blive etableret fjernvarme, eller hvor fjernvarmen er på vej de kommende år:

For at kunne gennemføre udbygningen af fjernvarmenettet i disse områder, er det en forudsætning, at der er mindst 60 procents tilslutning blandt beboere, erhverv og institutioner.

På kortet her kan du se, hvor mange potentielle kunder, der har givet tilsagn om tilslutning til fjernvarme de steder, hvor der på nuværende tidspunkt er åbnet op for tilsagn.

Salgskampagner kører pt i Søheltekvarteret og Marienlystkvarteret. Potentielle kunder i de øvrige udvidelsesområder vil blive kontaktet direkte, når salgskampagner igangsættes dér.