Vandforsyningen til Ålsgårde og Saunte styrkes

Vand

Nye og større rør med dobbelt kapacitet.

Pige drikker vand af hanen

Inden juli måned begynder et større anlægsarbejde langs Holmenevej fra Skindersøvej og ud til Saunte. Det er Forsyning Helsingør, der udskifter dele af transmissionsledningen for vand. Rørene på den 3,4 km lange strækning er blevet for små og bliver derfor erstattet af nye og større rør med dobbelt kapacitet.  Anlægsarbejdet er første etape ud af tre i et større projekt, der i løbet af de næste tre år skal styrke forsyningssikkerheden af drikkevand til Ålsgårde, Saunte og landområderne.

Skal der være vand til alle – og med et tilstrækkeligt tryk i rørene – har vi brug for at styrke kapaciteten i ledningsnettet.
Henrik Backe, afdelingsleder

”Ålsgårde og landområderne er i vækst og derfor kobles der i disse år flere vandkunder på ledningsnettet. Skal der være vand til alle – og med et tilstrækkeligt tryk i rørene – har vi brug for at styrke kapaciteten i ledningsnettet. Anlægsarbejdet de næste par år er derfor med til at fremtidssikre vandforsyningen til beboerne i Ålsgårde og de nærliggende områder”, forklarer Henrik Backe, afdelingsleder i Vand.

Anlægsarbejdet starter med etape 1 fra Skindersøvej til Saunte via Holmenevej. Det forventes afsluttet i løbet af oktober måned. Planlagte afbrydelser af vandforsyningen i løbet af anlægsarbejdet vil blive varslet i forvejen.

I 2023 forventes etape 2 gennemført langs Skibstrupvej og langs Møllevej i Ålsgårde. I 2024 er planen at gennemføre etape 3, som går langs Skindersøvej til Ålsgårde. Det er den nordsjællandske entreprenørvirksomhed Nordkysten A/S, der har vundet opgaven med anlægsarbejdet på alle tre etaper.

Drikkevandet til de godt 6.000 indbyggere i bysamfundet Ålsgårde-Hellebæk og de 1.200 indbyggere i Saunte kommer fra Hellebæk Vandværk.