Virksomheder kan få rabat på spildevandsafledningen

Nyhed

Spildevandsforsyningsselskaber skal pr. 1. januar 2014 for ejendomme, hvorfra der drives erhverv på markedsmæssige vilkår, opkræve den variable del af vandafledningsbidraget på baggrund af en trappemodel. Derfor kan virksomheder søge om rabat på spildevandafledningen i perioden fra den 16. september til den 15. oktober.

Spildevandsforsyningsselskaber skal pr. 1. januar 2014 for ejendomme, hvorfra der drives erhverv på markedsmæssige vilkår, opkræve den variable del af vandafledningsbidraget på baggrund af en trappemodel.

Derfor kan virksomheder søge om rabat på spildevandafledningen i perioden fra den 16. september til den 15. oktober.

Rabat ved større forbrug
Trappemodellen indebærer, at kubikmetertaksten falder med stigende vandforbrug. Bekendtgørelsen fastsætter, at den variable del af vandafledningsbidraget skal opkræves efter differentierede takster, der gælder for vandforbrug til og med 500 m3/år (takst 1), vandforbrug på over 500 og til og med 20.000 m3/år (takst 2) samt vandforbrug på over 20.000 m3/år (takst 3). Den variable del af vandafledningsbidraget skal herefter af spildevandsforsyningsselskabet beregnes som vandforbruget på de enkelte trin multipliceret med den kubikmetertakst, der er fastsat for det pågældende trin.

Jo hurtigere du søger des bedre
Deadline for ansøgning af rabat er den 15. oktober, men det er en god ide at ansøge så hurtigt som muligt. For er der fejl i det indsendte materiale, og kan fejlene ikke blive rettet før den 15. oktober, så kan virksomheden ikke opnå rabat for det kommende år. Alle ansøgninger skal med andre ord være 100% i orden, hvis de bliver anmeldt den 15. oktober. Det er loven, der har sat den hårde deadline.

Læs mere om ordningen og søg rabat her