Klimatilpasning: Kapaciteten på Sydkystens Renseanlæg forøget betydeligt

Spildevand

Ombygningen af renseanlægget skrider frem - forsinkelsesbassin skal genudbydes.

Sydkystens Renseanlæg - Total

Igennem det seneste år har Sydkystens Renseanlæg i Espergærde været under ombygning for at sikre, at renseanlægget fremover kan rense spildevandet hurtigere, mere effektivt og i større mængder. Det har allerede haft en betydelig effekt. Kapaciteten er således nu forøget fra ca. 22.000 PE til ca. 28.000 PE. Dermed vil renseanlægget allerede nu kunne rense spildevandet fra hele Espergærde inkl. de nye boligområder ved Triumphgrunden, Kelleris og Julianelund.

Vores spildevandssystem skal følge med byudviklingen, og med renoveringen er der nu plads nok på anlægget til den planlagte udbygning af Espergærde og nærområderne.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Det er en god nyhed, at vi allerede nu har forøget kapaciteten betragteligt på Sydkystens Renseanlæg. Vores spildevandssystem skal følge med byudviklingen, og med renoveringen er der nu plads nok på anlægget til den planlagte udbygning af Espergærde og nærområderne. Dermed sikrer vi også, at der vil ske langt færre overløb fra renseanlægget til Øresund”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Den endelige færdiggørelse af ombygningen forventes i foråret 2023.

Forsinkelsesbassin skal genudbydes
Som en del af den store Masterplan for spildevand og regnvand i Espergærde planlægges etableringen af en række forsinkelsesbassiner rundt om i Espergærde.

Etableringen af et af dem - et stort forsinkelsesbassin ved Strandvejen/Hornbækvej - er blevet forsinket. Opgaven havde ellers været i udbud, men prisen på de indkomne tilbud var væsentligt over budgettet. Derfor besluttede bestyrelsen i Forsyning Helsingør Vand A/S på sidste bestyrelsesmøde at annullere udbuddet – og i stedet gennemføre et nyt udbud med mulighed for at mindske risikoen for kommende prisstigninger.  Genudbuddet betyder, at tidsplanen for etablering af bassinet rykkes mindst 6 måneder fra nu.

Fakta: Ombygning af Sydkystens Renseanlæg
Kapaciteten på renseanlægget i Espergærde skal forøges fra 22.000 PE til 30.000 PE*.

Indtil videre er der placeret nye riste ved indløbene og en rådnetank og to forklaringstanke er taget ud af drift. Det har allerede forøget kapaciteten til 28.000 PE.

Endnu mangler etableringen af en ny udligningstank.

*1 PE svarer til spildevandsbelastningen for en person