Oprensning af fire regnvandsbassiner i Helsingør og Snekkersten

Spildevand

Forsyning Helsingør starter serviceeftersyn, der skal mindske risikoen for oversvømmelser.

forsinkelsesbassin - Gyvelstien

Bassinet ved Gyvelstien i Helsingør bliver renset denne vinter.

Nu begynder arbejdet med at oprense fire såkaldte forsinkelsesbassiner for regnvand. Det særlige serviceeftersyn indebærer udpumpning af vand, oprensning af bundslam og tjek af udløb, så vandet uhindret kan løbe videre ud i rørene. Oprensningen kommer dette efterår og vinter til at starte med bassinet for enden af Haderslevvej i Helsingør. Derefter følger bassinet ved Gyvelstien mellem Horsensvej og Hobrovej ligeledes i Helsingør samt bassinet ved krydset Kongevejen/Rønnebær Allé. Arbejdet afsluttes med bassinet for enden af Agnetevej i Snekkersten.
 

Bassinerne er med til at holde vandet tilbage og forsinke det på dets vej mod Øresund.
Charly Dahlsen, afdelingsleder.

”Vi er i gang med at klimatilpasse vores regn- og spildevandsnet. Her spiller regnvandsbassinerne en vigtig rolle. Bassinerne er med til at holde vandet tilbage og forsinke det på dets vej mod Øresund. Men der må heller ikke komme propper i systemet. Derfor er serviceeftersyn med oprensning og tjek af udløb afgørende for at minimere risikoen for oversvømmelser i fx boliger og erhverv”, fortæller Charly Dahlsen, afdelingsleder i Spildevand.

Arbejdet udføres for Forsyning Helsingør af entreprenørvirksomheden HedeDanmark A/S, og det forventes, at alle de fire bassiner vil være renset i starten af det nye år – ved mindre vejret forsinker det.

Fakta om regnvandsbassiner
Der er i alt 58 såkaldte forsinkelsesbassiner med regnvand i Helsingør Kommune. Forsyning Helsingør renser og tjekker hvert år 2-4 bassiner. Af hensyn til dyre- og plantelivet i bassinerne udføres arbejdet altid i vinterhalvåret – og om nødvendigt med tilladelse fra Helsingør Kommune.

Regnvandsbassinerne er koblet på separate regnvandsledninger, der typisk ledes ud i Øresund. De har således ikke noget at gøre med det fælleskloakerede spildevandssystem, der også kan have såkaldte overløbsbygværker til Øresund, hvis presset på ledningsnettet bliver for voldsomt.