Regnvandsbassiner får rens og serviceeftersyn

Spildevand

Forsyning Helsingør begynder oprensning af to søer, der forsinker regnvand og minimerer risikoen for oversvømmelser i fremtidens klima.

none

Regnvandsbassinet overfor Hellebo Park var et af de bassiner, der blev renset sidste vinter.

Fra mandag den 4. november begynder arbejdet med at oprense en række søer, der også fungerer som forsinkelsesbassiner for regnvand. Det særlige serviceeftersyn indebærer oprensning af bundslam og tjek af udløb, så vandet uhindret kan løbe videre ud i rørene. Oprensningen kommer dette efterår og vinter til at starte med bassinerne ved Gl. Hellebækvej 68 i Helsingør – samt ved Engholmvej 16 i Hornbæk.

”Regnvandsbassinerne spiller en vigtig rolle i forhold til arbejdet med at tilpasse os fremtidens klima.  Jo flere skybrud og intense regnskyl – jo større vandpres på vores ledningsnet. Bassinerne er med til at holde vandet tilbage og forsinke det. Dermed er de med til at minimere risikoen for oversvømmelser længere nede af vandets vej”, fortæller Charly Dahlsen, afdelingsleder i Spildevand og fortsætter:

”Det er vigtigt at sikre, at vandet stadig langsomt kan strømme igennem bassinerne og videre ud i ledningsnettet. Derfor arbejder vi hvert år med at oprense udvalgte bassiner. Ellers risikerer vi bare nye oversvømmelser ved bassinerne.”

Arbejdet udføres for Forsyning Helsingør af FORSTAS A/S og det forventes, at de to bassiner vil være oprenset senest 15. november.

Der er i alt 58 såkaldte forsinkelsesbassiner med regnvand i Helsingør Kommune. Forsyning Helsingør har budget til hvert år at rense og tjekke 2-3 bassiner. Af hensyn til dyre- og plantelivet i søerne udføres arbejdet altid i vinterhalvåret – og om nødvendigt med tilladelse fra Helsingør Kommune